Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen oka lehet a hízásomnak?

Milyen oka lehet a hízásomnak?

Figyelt kérdés

Világ életemben sovány voltam, nem csontkollekció, de elég sovány, csinos. Az utóbbi 1-1,5 évben feljött rám nem is kevés, kb. 8-9 kg. Most 160 cm és 63,5 kg vagyok. Nem tudom mi lehet az oka.. nem eszek sokat, arra is odafigyelek, üdítőket nem iszom, nasizni sem szoktam, igaz nem is mozgok, bár a munkám félig fizikai és 9-10 órázom.

A dohányzást abba hagytam úgy egy éve, de nem váltottam ki nassolással.

A pajzsmirigyem határeset volt kb. fél éve, már készültem újra nézettetni. Lehet alul működés?:( Doki szerint erre figyeljek.

Aki hasonlóan volt, mi volt az érthetetlen hízás mögött?

2021. dec. 3. 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Dohányzás elhagyása lesz az oka, az ugyanis felgyorsítja az anyagcserét. Nálam ugyanez történt.
2021. dec. 3. 15:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem lelassítja? Bár igen, biztos van köze hozzá..
2021. dec. 3. 15:06
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Felpörgeti. A nikotin idegméreg. Én is letettem, és bár extrán odafigyeltem a kajálásra, mégis felkúszott a 10 kiló.

A lényeg: kénytelen voltam megemelni a s*ggemet és elmenni sportolni.

2021. dec. 3. 15:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez a nem eszek sokat dolog csaloka. En is azt hittem, hogy jajj nem eszek sokat, meg biztos az 1000 kaloriat se erem el/ nap, aztan amikor tenylegesen pontosan lemertem es kiszamoltam, hogy mit eszek egy nap, nagyon meglepodtem. Tenyleg nem eszek sokat egy nap mennyisegre, ez stimmel, de kaloriaban meg volt vagy 2500 is, ami szamomra sok volt, alacsony, ulomunkat vegzo nokent, sport nelkul.

Szamold at egy napod, aztan kiderul, hogy valojaban mi mennyi.

Persze a pajzsmirigyedet is nezesd meg, de ugyebar megfelelo eletmoddal, vitaminokkal, ha meg nincs komoly gond, akkor szinten lehet tartani azt is. Ha nem figyelsz ra, akkor lehetnek komoly gondok is, tehat emiatt is kene.

2021. dec. 3. 15:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Vércukor mérés volt ?
2021. dec. 3. 15:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Erre a kalória számolásra rá megyek.

A cukor rendben, néha mérem (anyósom cukros, nala szoktam), volt IR, az is rendben.

2021. dec. 3. 17:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Sajnos a cigi ezt csinálta nekem is. Egész életemben cigiztem, sose volt gond a súlyommal, leszoktam, híztam 15 kg-t (pedig én se gondoltam volna, hogy "kiváltottam nassolással", azóta ezzel szívok. Esküszöm, ha nem lenne ilyen drága, visszaszoknék. :-(

Élből egy doboz cigi elszívása -200 kcal, a nikotin rontja a tápanyagok felszívódását, na meg ott van az is, hogy nem kívánod úgy a kaját/inkább rájúgytasz. Szívás.

2021. dec. 5. 15:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen így elég nagy szívás... az egészség az első ugye, csak most meg a túlsúllyal küzdök.
2021. dec. 6. 11:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!