Miért van az, hogy a mérleg fogyást mutat, de centire nincs változás?
Nagyjából október közepe óta diétázok, fehérjeport iszok. Egész jól beindult a fogyás, 7 kiló eddig lement, viszont ma méreckedtem és súlyra lement 2kg, de centire nincs változás.
Rengeteget iszom ( legalábbis önmagamhoz képest ) napi 4 liter, leginkább sima zöldteát.
Örülök, hogy a mérleg kevesebbet mutat, csak furcsállom hogy centire nem történt változás.
Most csak a hasamat mértem és ott nem láttam változást.
Elnézést ha félreérthető volt a fogalmazás, a mai méreckedéssel együtt ment le 7kg. Nyilván az előző hetekben volt bőséges változás cm-ben, csak a múlt héthez viszonyítva nem tapasztalok, legalábbis hasi tájékon:)
A világon semmi értelme nincs összeadni a leadott centiket. A hason mérés meg semmjt nem jelent. Lehet hogy ment le belőle csak valami puffasztóbbat ettél. Vagy máshogy nyomott a nadrág. Vagy egy centivel fentebb mrted. Vagy megcsavarodott a centi.
Tök mindegy, csináld, és lesz eredmény.
Köszi a válaszokat :)
A centivel való mérést egyébként kezelőorvos ajánlotta, mert megállapította, hogy mozgás esetén nagyon könnyen épít izmot a testem és ezért lehet az, hogy kilóban nem látom a változást, de centiben tuti lesz.
Csak most épp a fordítottja történt, ezért lepődtem meg, nem baj a lényeg hogy megy le :)
szerintem a méréssel lesz baj
mérlegen is mindig és centikben is mindig úgy kell mérni, hogy reggel, wc után, evésivás előtt, ugyanannyi ruhában/anélkül
illetve nekem még az segített hogy pontosan felítam hogy hol mértem alatt. pl combot a kezdete alatt 5 cenivel vízszintesen, állva. vádlit 90 fokos lábakka,l ülve, talp a földön, nem megfeszítve stb. szóval lehet hogy neked nem teljesen pontosak a méréseid. és ha nem 10 kiló, hanem 1-2 leadásáról van szó, akor a centi simán lehet mérési hiba
opp, csak msot olvasom a krédező további kommentjeid.
az normáliis hogy az elején midnenhonnan gyrosan megy, de mindnekinek más az ütem. nekem pl combból megy utoljára, másnak pl hasból megy utoljára / nehezebben. simán lehet hogy ilyen típus avgy. ezt nem leeht szabályozni,a dottság.
illetve egy hét alatt ne várj centiket. inkább a két héttel ezelőtti centit hasonlítsd a két hét múlvaihoz és ha abban sincs változás, akkor gondolkozz el
plusz az is lehet nőknél ciklus környékén is, meg mindenkinél ha pl előző este több szénhidrátott evett vagy alkoholt ivott stb és emiatt ideiglenesen kis vizet visszatart a szervezet. és ha pont úgy méred, az is befolyásolhatja. szóval itt osk dolog együttállása kell, hogy ne lásd a centiket. de egy hét alatt még tényleg ne aggódj. nekem a legelején mikor az elős 15 kg ment le, nagyon látványos és gyors volt, aztán 2,5 év után bármennyire keményen tatom a kaját és sportolok, minden egyes minusz fél centinek örülök. sőt, karban már elkezdett visszafele menni és nőni, mert olyan szinten izmosodom
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!