Nincs olyan fogyómódszer, amitől valóban le lehet fogyni...?
"ne a sóvárgás és az ideges koplalás legyen az üdvözítő".
Ha mindig így próbáltad, akkor persze, hogy úgy gondolod, hogy "semmi" sem működik. Rengeteg módszer van a fogyásra, kinek ez, kinek az jön be (mindegyik módszer lényege kalóriadeficit elérése).
Ha esetleg a frusztrálódás és a puffogás helyett utánanéznél a dolgoknak, és egy kis munkát fektetnél a saját egészségedbe, akkor neked is menne.
Nem kell szerintem ennyire helyeselni a kiszolgáltatottságot.
A kalóriadeficit pedig már megdőlt sok tézis szerint.
helyeselni a kiszolgáltatottságot? ezzel mit akarsz mondani?
akkor higgy a téziseknek, meg a Mikulásban, véletlenül se a tudományos tényeknek (nem, nem dőlt meg egyáltalán, csak divat lett támadni, mert így az olyan embereknek mint te, könnyebb kifogásokat találniuk)
A fizika törvényei szerint nem dőlt meg a kalóriadeficit, de ha tagadni szeretnéd, egészségedre.
Az elhízás a modern ember problémája, az evolúció során sosem jutottunk ilyen könnyen élelemhez. Így a tested, amikor többet eszel, annak megörül, és nem "kiszarod", hanem szépen elraktározza, hogy ha majd jön az éhezés (mint pár száz-ezer évvel ezelőtt), akkor felhasználja.
A testednek x energiára van szüksége, annyit kell adni neki, ha kevesebbet kap, akkor használja a tartalékokat, ha többet, akkor tartalékol. Ez nem kiszolgáltatottság, egyszerű fizika.
Semmilyen tézis szerint nem dőlt meg a kalória deficit elve.
"ahol a szervezetünk nem hülye és tudja, hogy a felesleget nem kell felrakódtatni, ÖNPUSZTÍTÓ módon"
Aha értem. A szervezet a hülye. Nem az ember, aki nem tudja, hogy nem kellene feleslegesen zabálni a szemetet. Kettőtök közül nem lehet hogy nem a szervezeted a hülye?
Én évek óta próbáltam lefogyni, közben elképesztő mennyiségű “tudást” felhalmoztam. Ma már tudok úgy fogyni, hogy nem vagyok éhes, jókat eszek, nincs este késztetésem, hogy pizzát rendeljek. A bőröm, a hajam, a körmeim sokkal szebbek, energikus vagyok és nem akarok egésznap a kanapén dögleni. Szóval de, van ilyen “módszer” és nem nagy ördöngősség, csak tudni kell főzni, tisztában lenni azzal, hogy mit szeretsz, és semmi olyat nem erőltetni, amit utálsz. Én például nem eszek zabkását, mert ki nem állhatom, eszek helyette tojásos szendvicset. Gyűlöltem a youtube videókra tornázni, a teremben meg szeretek súlyzós edzéseket csinálni.
Egy szó mint száz: a diéta és a fogyás nem egyenesen arányos a szenvedéssel, de lemondásokkal is jár. Jó lenne a barátaimmal gintonicozni, de ha heti háromszor találkozunk, akkor abból kétszer vizet fogok inni mert más különben nem fog menni.
Ne már, nekem a koktél is belefér vacsi helyett, arról nem mondok le!😂 szerencsére nekem nem is kell fogyni😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!