Túlsúlyos lányok, milyen tornával indítottatok?
Sziasztok!
Sajnos eléggé elhíztam, 90kg lettem 164 cm-vel. Tudom az okát, állandóan egészségtelen kajákat eszek és szinte semmit sem mozgok!
Egy hete elkezdtem tornázni, Jámbor Brigi Youtube videóira, light kardió. Tudtok nekem hasonló jellegű tornákat?
Nekem kicsit rosszabb volt a helyzet, 153cm, 94 kg és edzőterembe mentem személyi edzőhöz. Az elején csak saját testsúlyosak voltak, de abból korlát nélkül minden. Edzések elején 5 peec kardió, az emelkedőn séta!, de ha egyedül mentem kardiózni 1-2 órára, akkor az fekvő szobabicikli. Nagy súllyal ugye a térdre kell nagyon ügyelbi, legalábbis nekem ezt mondták.
A helyedben keresnék youtubeon tornákat aminek benne van a címében higy 'bad knee'. Pl kyra prpnak vannak 20 perces táncos videói, amik kb zenés kardióval egyenlőek, de azok nagyon nem térdkímélők. Neki is meg másoknak is vannak olyan változatok, amik jobban vigyáznak. Abból bármi.
És nyilván az étkezés a legeslegfontosabb, de azt gondolom tudod
Rubint Réka 3x20 perc +40 perc videóját használtam eleinte. Szerettem, jó hangulatú.
Aztán rátaláltam a Zumbára és nem tudtam vele leállni :)
Xbox - kinectre szereztem lemezt, ez jegyzi a mozgásod, hogy milyen pontossággal csinálod, és hány kalória ment le (ez csak hozzávetőleges persze.) Többféle zenei és tánc stílusból lehet választani, így nagy eséllyel mindenki talál kedvére valót. Mivel nagyon élvezetes időtöltés sokkal könnyebben ráveszi magát az ember, sokszor vártam már a holnapot hogy megint legyen rá időm :)
Ami még hatékony és bejött nekem, az ellipszis tréner, nagyon jól átmozgat és tv-nézés mellett hipphopp eltelik az idő.
Olyasmi torna plusz gyógytorna mint iskolában, tehát egy átmozgató, bemelegítő 20-30 perces mozgás.
Én inkább kevesebbet ettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!