Miért mutat két értéket a mérleg?
Sok mérleg bekapcsolás után elöször nem reális értéket mutat, másrészt csak akkor van értelme összehasonlítani, ha mindig egész pontosan azonos helyen, azonos pozicióban áll a mérleg. A legjobb, ha a mérlegnek van egy fix helye, ahonann nem mozdítod el, akkor adja a legpontosabb értékeket.
Meg az sem mindegy, mikor méred magad. Optimális reggel felkelés és WC-zés után, evés elött mérni, akkor nagyjából ugyanolyan állapotban vagy testileg. Egy reggeli vagy egy kimaradt WC-használat akár egy kiló különbséget is okozhat.
A digitális mérlegemre én mindig háromszor állok rá, mert szokott lenni néha 1-2 kg különbség ugyanott, ugyanakkor. Ilyenkor legtöbbször 3 ugyanolyan értéket mutat, ritkân 2 ugyanolyat és 1 másikat. Ilysnkor a 2 ugyanolyan a reális is és azt tekjntwm jônak.
Egyébként naponta mérni felesleges és félrevezető is lehet. Egyrészt a tartós változás, amit egy-egy nap okot, kb 3-4 nap kell hogy sulyban látsszon (tehát hétvégi óriás zabálásnak pl szerda-csüt fele lesz hatása). Másrészt, csak akkor összehasonlítható az érték, ha reggel wc után, evés és ivás előtt méred és legközelebb ugyanígy
tehát mégegyszer:
-ugyanazon a helyen
-ugyanabban az időben
-sőt ugyanabban a 10 percben nem napokkal előbb vagy utóbb ugyanakkor mérem
-a mérleg eddig nem csinálta ezt
-mostmár akár 8 kiló különbség is van 5 percen belül
-én se mérem alapból továbbra se naponta magam pláne egymás után ötször, de így semmi értelme, lehet híztam, lehet fogytam és nem fél kilókat, ennél pontosabban hasra ütésre is meg tudom mondani a súlyomat
-elvileg nem is az elem, mert most cseréltem bele úgy tűnik már nem túl jókat, egyből írta, hogy Lo ezért nem is használtam, ami benne van arra nem írja, tehát azok jó elemek.
(mindezt csak azért mert minden hozzászólás hozza a sablonokat, amiket én is tudok és leírtam, hogy nem így van, ezért a kérdés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!