A (testsúly) mérlegem a lakás különböző pontjain mindig más-más értéket mutat..mi lehet a probléma?
Egy mérleget mindig pontosan ugyanazon a helyen kell használni, ha más a mérleg helyzete, mást mér.
Az teljesen normális, hogy ha arrébb viszed, mást fog mérni.
Mivel a mérleg nem tömeget, hanem súlyt mér, ezért valójában nem a testtömegedet fogja mutatni, hanem az mutatja, hogy milyen erővel húz le a Föld gravitációja, és ezt alakítja át tömeggé.
Ahogy #2 is mondta, használd mindig ugyanott a mérleget.
Már 3 hónapja mindig egy helyen mérem magam, szép lassan dobom le egyébként a kilókat, akkor eddig jót muatott a mérleg amíg el nem mozdítottam, már kezdtem kétségbe esni
Amúgy mi a fizikai oka ennek amit mondtatok?
Nem a Föld gravitációs együtthatója változik más-más helyeken. Egyszerűen olcsó egyszerű mérlegről van szó, ami nem jól kezeli a padló egyenetlenségeit. Mert miről is van szó. A négy lábban van négy, valószínűleg alakváltozást figyelő nyúlásmérő bélyeg, ami a lábakra ható erőtől függő jelet ad. Alátámasztásól függően a négy lábra ható erők lábanként különbözhetnek, de az összegüknek ugyanakkorának kell lenni. Egy jobb mérleg, amikor nulláz, azt is ellenőrzi, hogy a saját tömege milyen arányban oszlik meg a lábak között, és így amikor rááll az ember, nagyjából pontos lesz, bárhol is használja az ember. Nagyjából = kb 1%, ami egy ilyen mérleg pontossága. Ami egy 100 kilós embernél 1 kg eltérést is okozhat.
Ha nem elég magas a lába, akkor már egy szőnyeg is meghamisíthatja a mérést, mert a mérleg alja megtámaszkodik a szőnyegen.
Most kipróbáltam a mérlegemet (Villeroy&2Boch), ahol nincs szőnyeg, mindehol ugyanannyit mér +- 0,1 kg eltéréssel, ami 0,1% és bőven jó.
Ha kíváncsi vagy a pontosságára, akkor egy 10 literes vödröt mérj le a konyhai mérlegen, majd töltsd fel annyi vízzel, hogy a tömege pont 10 kg legyen. A konyhai grammos mérleg segítségéve ez 2000 grammos lépésekben megteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!