Lefekvés előtt hány órával nem lehet enni/inni?
Úgy tudom, hogy lefekvés előtt 1 órával lenne érdemes utoljára inni, ahhoz, hogy elalvás előtt ki tudjon ürülni a folyadék a szervezetből.
Étkezéssel kapcsolatban, ez mindenkinél más, és attól is függ, ki milyen életmódot folytat, diétázik, fogyókúrázik-e, sportol, vagy esetleg van valamilyen betegsége.
Általánosságban véve a vacsorát érdemes legkésőbb 2-3 órával befejezni a nyugodt alváshoz.
Neked kell kitapasztalni, éhesen nehéz elaludni, zabálás után meg rosszul alszol, esetleg visszajön a savad is.
Fogyás szempontjából meg csak az számít hogy összesen mit és mennyit eszel, és mennyit mozogsz.
Ez teljesen egyéni. Eredmény tekintetében teljesen mindegy. Én szerintem fogyás esetén célszerű minél később enni, vagyis alvás előtt lehetőleg. Nem jó dolog arra felkelni, hogy éhes vagy.
De ezt a kérdést csak praktikussági okokból kell vizsgálni :) :
A hivatalos javaslat hogy lefekvés előtti 3 órán belül már ne együnk, hogy a metabolizmus le tudjon lassulni.
Persze gyurmáknak meg majdhogynem kötelező egy adag kazein közvetlen alvás előtt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!