Hogyan kell a súlyunkat megtartani? (+menstruációs problémák)
Szerintem menj el nőgyógyászhoz az a biztos, ha nem drasztikus fogyókúráról van szó (koplalás) és nem jelentős súlycsökkenésről (20-30-40 kg), akkor attól, hogy egészségesen élsz és sportolsz, meg lement 5 kg nem kéne, hogy kimaradjon a rendes menzesz.
25/N
Jaj, ne! 5 kiló az semmi, ettől nem marad(hat) ki a menzeszed. Még 8-10 kilótól sem. (Feltéve, hogy nem 50 kilóból fogytad a tizet.)
Egyszerűen most nem jött meg, ennyi. Nem lehetsz terhes?
Ha köv. hónapban sem jön meg, doki, mert NEM lehet ráfogni a fogyásra.
*ha mondjuk a menstruáció eljövetele előtt egy héttel kicsit kibújnék a fogyókúra alól és többet ennék, akkor elképzelhető, hogy ez is hatással lesz a szervezetemre és esetleg megjön?
Nem. Menzesz akkor van, ha van peteérés, nem termékenyül meg, leválik a méhnyálkahártya. Előfordulhat (főleg PCO-nál gyakori), hogy bár peteérés nincs, a nyálkahártya elöregszik és leválik, ilyenkor nem 28 napos a ciklus, hanem 35 napnál hosszabb.
Ha fogyókúra miatt nem lenne peteérésed, hiába eszel 1 hétig, nem fog történni semmi.
DE még egyszer mondom, 5 kiló az semmi ebből a szempontból.
Szerintem nőgyógyászati problémád lehet. 5 kiló fogyást szinte meg sem érez a szervezeted. Én fogytam már többet is két hét alatt, semmiben nem befolyásolta a menzeszem.
Szóval azt tanácsolom, hogy ne várj még egy hónapot, hanem keresd fel a nőgyógyászod, mondd el neki, hogy mi a helyzet, vizsgáljon meg, és ha ki tudja zárni a nőgyógyászati problémát, akkor beszélhettek a fogyókúráról. De ezt ne kockáztasd, az is lehet, hogy valami olyasmit szedtél össze, amit később nem is nagyon lehet kikezelni..
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Hm.. akkor nem a fogyókúra miatt lehetett olyan a menzeszem amilyen. Nem maradt ki, de csak egy napig tartott és barnás színe volt. Emailben is megkérdeztem több nőgyógyászt, ők mondták, hogy még a következő ciklust várjam meg, ha az is ilyen, csak akkor menjek orvoshoz. Amúgy szűz vagyok, szóval terhesség kizárva...orvoshoz is félek menni, de ha a következő is ilyen lesz, akkor biztosan elfogok menni. Már most félek amúgy. :( A fogyókúrát pedig akkor nem hagyom abba! Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!