Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mindenképp fogyok ha x kalóriá...

Mindenképp fogyok ha x kalórián belül maradok?

Figyelt kérdés

Tehát én diétázok, kevés súlyfelesleggel. Egy 4-5 kg-t szeretnék leadni. Napi 1700-1800 kalóriát fogyasztok, csak egészséges ételeket eszek. Zöldség, fehér húsok, kevés rizs, satöbbi... + minden nap sport.

Nem gátolná meg a fogyásomat ha néha-néha adott kalórián belül mást is ennék, ami nem éppen diétás? Például heti egyszer egy szelet pizza, vagy cukormentes süti, cukormentes energiaital? Vagy mondjuk hétvégente reggelire ennék egy zsemlét? Esetleg egy-egy sör haverokkal?

Azért kérdezem, mert tökéletesen halad a diétám, 12 hete csinálom 12 kg mínusszal. Nem tudom hogy van-e értelme megbolygatni, de hogy őszinte legyek már olyan szinten ennék ezt-azt, hogy ki sem tudom fejezni. 3 hónapja nem ettem félre és érzem hogy közel a cél.

Köszi a választ!

19F

2010. szept. 1. 22:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha kordában tudod tartani, hetente egyszer lehet bűnözni, mert az is árt a fogyókúrának, ha az ember nagyon szenved tőle és nem nyújtja a szokásos változatosságot. Legfeljebb lemozgod azt a kis pluszt. De mondjuk az energiaital vagy cukormentes magyarán édesítőszeres süti nem a legegészségesebb, akkor már valami valódi, nem mű finomság jobb. Csak tudnod kell megállni egynél.
2010. szept. 1. 23:28
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, igazából termogenetikai/biológiai szempontból érdekelne a dolog, ezekkel a lelki tényezőkkel tisztában vagyok. Tehát hogy a sima protein vagy szénhidrát helyett(!!!) az egyszerű szénhidrátot hogyan égeti el a szervezetem ilyen esetben, mert erről lenne szó.
2010. szept. 1. 23:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem baj. Én pl 1300 kalória alatt eszek mindennap, de ebbe bármi belefér. Van amikor egészséges kaját fogyasztok, van amikor bűnözök, de nem haladja meg sosem az 1300 kalóriát. Annyi a lényeg, hogy a keményebb kajákat 13 óra előtt szoktam megenni. Utána már csak gyümölcsözni szoktam, vagy valami könnyebb kaja jöhet, de a zsírosabb, nehezebb ételeket jobb minél korábban megenni. 1 hónap alatt 5 kilót fogytam, az utolsó kb két hétben szinte mindennap volt valami kifogásolható kaja az étrendemben, de én azt mondom, hogy ennyi kell, mert még ezek mellett is rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok, szóval senki nem mondhatja, hogy csak sz*rral tömöm magam.
2010. szept. 1. 23:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Édességnek pl a gyümölcsjoghurt simán belefér bármikor.

Heti 1x egy pizza, vagy egy csoki, az se olyan nagy dolog. Lényeg, hogy a diéta ne okozzon túl nagy szenvedést, mert akkor fel fogod adni egy idő után, és később már hallani sem akarsz róla :)

2010. szept. 2. 00:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően igen, fogyni fogsz! Azért ajánlják az "egészséges" ételeket, mert vagy jó szénhidrátot tartalmaz, ami sokáig és lassan szívódik fel, így biztosítva az egyenletes vércukorszintet, vagy ami alacsony kalóriatartalmú, (ált.zöldség, gyümölcs, fehérjék) mert lehet mennyiséget enni belőlük, ezzel akadályozva meg a falási rohamokat. Tehát ha te a napi diétázós kalóriamennyiségedet 3-4 tábla csokival fedezed, elméletileg fogyhatsz, viszont hosszabb távon vitaminhiányhoz és folyamatos farkaséhséghez vezet. Én napi szinten "bűnözök" és mégis eredményes vagyok, mert tudom a mértéket, sportolok mellette, szóval alkalmanként nyugodtan rúgjál ki a hámból! :)
2010. szept. 2. 06:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megy a zöld pipa mindenkinek!
2010. szept. 2. 10:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nem lesz, ha néha eszel egy kis nem éppen diétás dolgot. Én úgy szoktam, hogy ha van itthon valami "finomság", ma pl. győri nápolyi volt, még délelőtt eszek belőle, de csak egy darabot vettem el. Így tudom, hogy nem vittem be rengeteg "rosszat", de még is kielégítettem a vágyam iránta :). A pizzát meg nem tudom, hogy házilag csinálod vagy rendeled, de házilag igen egészségeset is össze lehet ám dobni. Teljeskörlésű lisztből csinálod a tésztát, dobsz rá csirkemell darabkákat, zöldségeket és isteni :). Persze attól se lesz nagy baj, ha nincs ilyenre lehetőséged, viszont mindenképp jobb lenne, ha nem késő este menne be az a szelet :). Az eddigiekhez pedig csak gratulálni tudok :). 22/L
2010. szept. 2. 14:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Itt van egy jó kis oldal a kérdésedhez:

[link]

Dióhéjban, ha az esszenciális tápanyagokat beviszed a szervezetedbe és a kalóriabeviteled nem lépi túl a napi határértékedet, akkor igazából az éhségedre gyakorolt hatás az, ami döntő tényező lehet abban, hogy mondjuk ehetsz-e egy kis pizzát vagy csokit.

Remélem tudtam segíteni! :)

2010. szept. 2. 16:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó: nagyon szépen köszönöm, pont erre az írásra volt szükségem. :)
2010. szept. 2. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!