Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 30 év körüli nők! Mi hozta...

30 év körüli nők! Mi hozta meg a változást az életedben, hogy elkezdtél fogyókúrázni?

Figyelt kérdés
Párom felszedett 20-30kg pluszt az elmúlt kb 1-2 évben és nem ugyanaz a nő néz már rám mint rég... De magától nem úgy tűnik, hogy neki akarna állni és nemtudom mivel segítsek, hogy ne legyen sértődés meg ne bántsam meg stb... Vagy csak várjak? Ő is tudja, látja magán és sokszor mondja, már önbizalma sincs lassan 1 mozihoz sem, de mégsem kezd semmit és már az én kedvem is teljesen elmegy ... Segíteni akarok de hogy?
2021. szept. 23. 21:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%
Mondd meg neki hogy látod hogy nem érzi jól magát és egészségtelen a súlyfelesleg, ezért fogyjon le
2021. szept. 23. 21:26
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
Közös sportot ha javasolnál? Pl eljárhatnátok együtt futni.
2021. szept. 23. 21:49
 3/16 A kérdező kommentje:
Mondtam is próbáltam is akkor 2 napra elhatározza magát és utána visszatér oda ahol most van... :/
2021. szept. 23. 21:53
 4/16 anonim ***** válasza:
96%

Én közös programokkal próbálkoznék. Séta, túra, városi kirándulás, biciklizés. Illetve te tudod, hogy tudsz-e apróbb változtatásokat belevinni az étkezésébe - pl. ha te is szoktál vásárolni, vagy főzni, szendvicset készíteni. Vagy egészségtelen nasik helyett pucolj/vágj fel gyümölcsöt magatoknak, és azt egyétek: alma gerezdek, narancs, szőlő. Nem baj, ha magasabb cukortartalmú, az még mindig jobb, mint sok csoki, chips, stb. De ez mind egyéni, hogy mit eszik, mit enne szívesen.

Semmiképp ne mondj olyat, hogy fogynia kellene, semmilyen megfogalmazásban. Vannak emberek, akiknél a “szembesítés” ösztönzőkeg hat, de a kérdésed alapján szerintem itt a visszájára sülne el.

Biztathatnád, hogy vegyen magának pár szép felsőt, vagy egyéb ruhadarabot (ha nagyobb méret kell, hát nagyobbat vegyen, rengeteget tud dobni az önbizalmon egy jól passzoló ruha, ami nem nyom itt, nem szűk ott), ékszert, sminket, bármit, amitől nőhetne az önbizalma.

2021. szept. 23. 21:59
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem eszik chipset meg csokit is talán 2 hetente 1x de akkor sem sokat.... Ülő munkát végez és nem mozog mellé semmit szerintem ez lehet a gond, de hiába célzok rá... Régen állítólag szeretett futni de a gépen már 6cmes por van .. (egy kis túlzással) nem tudom mi kellene hogy történjen hogy komolyan vegye :/
2021. szept. 23. 22:11
 6/16 anonim ***** válasza:
89%

Természetesen egészséges ételekből is könnyű túl sok kalóriát bevinni, ezért is írtam, hogy te ismered az étkezési szokásait. Ugyanakkor, ha ilyen mértékű hízáshoz vezet a túlevés, nagyon nehéz csökkenteni az adagokat, mert pszichésen szükség van a mennyiségre.

Nekem többször segített a fogyás megindításában, hogy egész napos menüt rendeltem (pl. Gastroyal, Béres Alexandra, de nem koplalós 1000-1200 kcal-s menüket, hanem 1800-2000 kcal-t, mert a napi kb. 3000-3500 kcal-hoz képest már ez is óriási változás). Ezek drágák, tudom, de hatásosabbak, mint a fogyi bogyók és varázs italok. Ez a tisztább és kisebb mennyiségű étrend pedig könnyebbé tette számomra a mozgást, több volt az energiám így (legtöbbször, de vannak ám nehéz napok). 2-3 hét jó löketet adhat.

A koronavírus miatti bezártság miatt kezdődhetett nála, vagy már előtte?

Ha futott is, most hirtelen nem azzal kellene kezdeni, hanem sétából felépíteni (couch to 5k), de ha ő nem érzi a motivációt belülről, te nem tudod rávenni.

2021. szept. 23. 22:24
 7/16 anonim ***** válasza:
97%
Továbbá stressz és kialvatlanság is vezethet túlevéshez, s így túlsúlyhoz. Ha ezek nincsenek egyensúlyban nála, vizsgáld meg, mivel tudnád könnyíteni a helyzetét.
2021. szept. 23. 22:27
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ami bevált, hogy együtt csináltuk. Én indítványoztam persze.

Megmondtam neki, hogy nem vagyok elégedett az alkatommal, felszedtem egy pár kilót, ráadásul úgy érzem egészségtelenül étkezek, és már elmúltak a huszas éveim, mostmár jobban oda kell figyelnem az egészségemre.

Megkérdeztem segítene-e egy egészséges étrend kialakításában, részt venne-e benne. Ezenkívül heti 2-3x eljönne-e velem futni, mert egyedül nincs kedvem. Ez egyébként mindkettő igaz. Annyi kivétellel talán, h csak magam miatt nem tartottam volna olyan szigorú étrendet mint mikor ketten csináltuk, dehát ennyi áldozatot azért kell hozni sztem.

2021. szept. 23. 22:32
 9/16 anonim ***** válasza:
32%
Amúgy 1-2 év alatt 30 kilót hízni elég durva. Pajzsmirigye rendben van?
2021. szept. 23. 23:57
 10/16 anonim ***** válasza:
74%

Én, 14 éves koromtól, egyik fogyókúrát csináltam a másik után ameddig bírtam lelkileg, és fizikailag a dolgot. Aztán feladtam, mert folyton éhes voltam, fáradt, mert szenvedtem, mert belefáradtam:(.

Igazi motivacióm nem volt, a külsőm sose érdekelt, 24 évesen életem szerelmét is megtaláltam, össze is házasodtunk, ő szeretett és elfogadott kövéren is. Sokat jojózott a súlyom még az után is, hogy összejöttünk, mert azért próbálkoztam, de sose találtam meg annak módját, hogy a fogyás ne járjon annyi szenvedéssel számomra.

Végülis 33 évesen hoztam meg azt a döntést, hogy soha többé nem fogok ilyen drasztikus fogyókúrákat csinálni, hanem egyszerűen életmódot váltok, ami sokkal lassabb, de hosszútávon tarthatóbb:). Egyszerűen azért döntöttem így, mert a rengeteg felesleg már nagyon ráment az egészségemre, és ezt megéreztem. Nekem, szomorú vagy sem, erre volt szükségem. Azóta átalakítottam az étrendem egészségesebbre, és rendszeresen mozgok. Több mint 2,5 év alatt lefogytam normál súlyra. Bár a célomhoz még 6kg mínusz kell. Sokáig kényszerből mozogtam, rettenetesen fájt, és fárasztó volt, de tudtam hogy muszáj, és azóta már megtaláltam azt a mozgásformát amit igazán szeretek, és nem teher, most már inkább alig várom a munkanapok végét, hogy mehessek:)

Én azt gondolom, hogy ennek az egésznek közhely, de fejben kell eldőlnie. Attól hogy piszkálod, beszélsz vele, cseszteted a párod, nem valószínű, hogy le fog fogyni, vagy ha belekezd, fel fogja adni mert valójában külső kényszer hatására teszi, ami nem hoz sem motivaciót, sem tartós eredmênyt hosszútávon. Még akár magába is fordulhat, mert úgy érzi már nem szereted.

2 dolgot tehetsz. Vagy elhagyod, mert így már nem kell, vagy meg kell várnod amíg magától jön rá, hogy változtatnia kell, és ezt akarni is fogja. Ha eljut erre a pontra fejben, akkor fog tudni lefogyni.

És NE fogyókúrázzon. Váltson életmódot a hátralevő életére.

2021. szept. 24. 02:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!