Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kalóriaszámolás esetén, mi az...

Kalóriaszámolás esetén, mi az amit általában, vagy a leggyakrabban reggelire, uzsonnára, vacsorára szoktatok enni? Esetleg követtek valamilyen étrendet, pluszban?

Figyelt kérdés

Elkezdtem a kalóriaszámolást de még nagyon tudatlan vagyok a témában.

Egyelőre csak számolom, próbálom belőni hogy mennyit fogyasztok átlagosan, mi az ami túl sok és el kéne hagynom, stb.

Nem vagyok túl kreatív az étkezés tekintetében, eddig reggelire az esetek 99%-ban sonkáskenyeret eszek vagy valamilyen péksüteményt, és kb havonta 1x rántottát. Ez nem tűnik kivitelezhetőnek, ha délben és este is szeretnék jóllakni.

Vacsorára pedig legtöbbször rendelek valamit, vagy ugyanúgy szendvicset eszek, esetleg egy mirelit pizzát amit szintén nem csinálhatok tovább.

Uzsonnára pedig általában egy csokit nyomtam be (ezzel legalább mostmár pár hónapja leálltam) de kéne itt is ennem valamit, hogy vacsorakor ne jöjjön rám a durva éhesség.

2021. szept. 20. 15:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az nagyon jó út, ha a meglévő étkezésed akarod átalakítani. Nem jó út, ha állandóan olyat eszel x ideig, amit úgy kell letuszkolni, mert ha eléred a célt, és vissza akarsz térni a régi életedhez, akkor minden visszajön.

Sonkás kenyér szuper reggelire 1db, hozzá eszel paradicsomot, paprikát, uborkát stb., hogy jól lakj. Uzsonna, ha édeset kívánsz gyümölcs, akár natúr joghurttal/zabkásával, édesítővel, fűszerekkel. A vacsora már macerásabb jó lenne, ha egy kis munkát belefektetnél. Főtt tojás, ízesített túró, alacsony zsírtartalmú sajt/sonka minimális kenyérrel, és persze zöldségek mindenhez kiegészítésnek. Saláta natúr hússal akár tortilla lapba tekerve, ha belefér. A rántotta repertoárodat is fejlesztheted, de ott (is) fokozottan figyelni kell, hogy minimális olajat használj, mert azzal nagyon meg lehet csúszni.

2021. szept. 20. 17:11
 2/4 anonim ***** válasza:
65%

A kalóriaszámolás esetében AZT ESZEL, amit akarsz, nincs semmi megkötés, nincs letiltott élelmiszer!

Azt nem értem, ha rendesen reggelizel, akkor miért ne lakahtnál jól ebédre meg vacsorára?

VAGY a keretedet állítottad túl alacsonyra, VAGY egész nap olyan élelmiszereket fogyasztasz, amiknek magas a kalóriája és kevéssé laktatóak.

A "rendelek valamit" meg a pizza nem feltétlen minden nap ajánlott dolog, ezek igen magas kalóriatartalommal rendelkeznek kevésertékes tápanyagtartalom mellett.

Szerintem nem a reggelid a gond - a sonkás kenyér, meg a rántotta nem igazán problémás -, hanem a vacsora ezek szerint, mert az az, ami nem megfelelö összetételü. Este jobb kevesebb kalóriás, de laktató ételeket fogyasztani.

2021. szept. 20. 17:12
 3/4 A kérdező kommentje:

Reggelire mint írtam sonkás kenyeret vagy péksüteményt eszem, azt nem írtam oda de kb fele-fele arányban, a péksütemény pedig kakaóscsiga vagy croissant. ezek azok, amik durván megdobják a dolgot. A sonkás kenyér még jó is lenne, ezzel meg az a bajom, hogy ha minden nap azt eszem, akkor nagyon megunom (már egy hét alatt meguntam mióta nem eszem édes, cukros dolgokat)

Köszönöm az ötleteket

2021. szept. 20. 17:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A sonkás kenyerete idönként lecserélheted sajtosra, vagy tojásosra, akkor nem annyira unalmas, föleg, ha mindig más-más zöldséget eszel mellé.

A kakaóscsiga vagy croissan is elmegy hetente egyszer, akkor aznap valahol máshol spórolj a kalóriákkal, pl a délelötti/délutána köztes étkezéseknél csak valami apróságot egyél.

2021. szept. 20. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!