Miért kell szemét jelzővel illetni az ételeket? Mondja meg már valaki!
Olyan sok hozzászólásban olvasom, miért lenne szemét.
Ami nem fogyókúrás, az már szemétnek számít?
valószínűleg a másik oldalon meg azt a kérdést teszik fel, hogy miért kell ételnek nevezni a szemetet.
igen, egyetértek veled abban, hogy van vmi sértő ebben a használatban, mert sokszor azt az ételt is így hívják, amit pl. az ember kényszerből eszik meg (mert mondjuk, nincs lehetősége jobbra). DE! Azt sztem nyugodtan lehet, sőt kell is kritizálni, ami már szinte nem is konyhában, hanem egy vegyi laborban készül, ami esetleg meg is betegíthet. Azért azt ne nevezzük ételnek.
Nincs fogyókúrás kaja, csak hasznos tápértékekkel rendelkezők a többi pedig szemét :D
Azért nevezik szemétnek, mert a szervezetre káros, nem tudja rendesen felhasználni. Attól még lehet valami finom kaja, hogy nincs tele hasznos tápanyagokkal, csak tudni kell kezelni az alkalmakat és a mennyiséget belőlük...
17.05 össel egyet értek.:)
Pl a mekis kaja szemét.De a szó szoros értelmében,mivel alapból úgy is készül...ezen kívül még mikor készítik is lehet szemétnek nevezni,mivel szerintm ha valami leesik a koszos padlóra,vagy rohad,akkor azt kidobjuk.Na ők nem ezt teszik,hanem odarakják elénk jópénzért a szart,hogy még csak ne is lakjunk jólvele stb.
De nem csak a meki ilyen...egy példa volt,mielőtt támadnának.:)
Valóban nem éppen üdítő kifejezés ez olyan időkben, amikor rengeteg ember éhezik. Igaz, én igyekszem kerülni a nagyon durván mű kajákat, bár nem valami spéci tudatos táplálkozásos módszerrel étkezem.
Ettől függetlenül érzelmileg engem is rosszul érint ez a kifejezés. Ki lehetne rá találni valami olyat, ami kifejezi azt, hogy mennyire nem "hasznos", nem tápláló, nem természetes, anélkül, hogy az étel szót ezzel a párral kellene használni.
Nálunk a családban az ételt mindig megbecsültük, bár mióta én élek, nem éheztünk egyetlen napot sem. Nem volt szemétbe dobott kenyér, soha sem dőzsöltünk, ritkán jutott valami extrább dologra, de az mindig egy kicsit ünnepivé is tette az alkalmat, ha volt. Ma sok helyen nincs sok becsülete az ételnek, legyen az bármilyen is, ez a szóhasználat is nekem valahogy ezt tükrözi.
Van valakinek ötlete, mit lehetne helyette mondani?
Jó, hogy feltetted ezt a kérdést, én nem mertem, de engem is zavar:-D
Utolsó, a pacalpörköltöt semmi pénzért nem enném meg, de nem azért mert szemét/nem szemét, hanem mert személy szerint undorodok tőle.
De a dinnyében mi káros van?
Még csak nem is hízlal, pont mivel 98%-a víz.
Miért esszük?
Mert finom, vazze.... xD
Lecsó... paradicsom, paprika, meg hagyma, esetleg tojás.
Ez mitől szemét?
Nem kötelező bele lecsókolbászt tenni, én sem szeretem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!