Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudok úgy fogyni, hogy az...

Tudok úgy fogyni, hogy az étrendemen nem változtatok olyan sokat, de eleget sportolok ahhoz, hogy kalóriadeficitben legyek?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretek enni és úgy érzem ezt nem bírnám minimalizálni/csakis egészséges ételeket enni, egyszerűen örömömet lelem a finom ízekben, és ezt nem szeretném megvonni magamtól. Viszont sportolni szívesen sportolok többet, hogy így kalóriadeficitben legyek, csak az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e így fogyni, illetve hogy mennyire nehéz ezt így teljesíteni, hogy csakis a sportolással csökkentem a kalóriákat? Mert gondolom így elég sokat kéne sportolni, viszont félek, hogy egy bizonyos mértéktől kezdve már nem férne bele az időmbe.

Legfőképpen a formásodás a célom, hogy vékonyabb legyek, tehát hogyha mondjuk izom miatt többet mutat a mérleg az nem baj (tudom ez még nem most lesz, csak gondoltam leírom). Valamint azért az étkezés mennyiségéből valamennyit le tudnék csökkenteni, de olyan étrendre nem tudnék átállni, ahol pl reggeli egy shake, ebéd valami saláta, vacsora gyümölcs/zöldségek stb.

2021. szept. 8. 18:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Az úszás, futás, kerékpározás ideális. Olyan intenzitással csináld, amit fenn tudsz tartani folyamatosan legalább fél óráig vagy még tovább. (A maximális pulzusod kb. 65-75%-ával végzett folyamatos tartós terhelés a legoptimálisabb ebből a szempontból. Ha 30 percig fenn tudod tartani a mozgást nagy eséllyel ebben a tartományban vagy.) Az erősítés fejleszti az izmaidat, ezáltal formásabb leszel. Zsírégetésre viszont nem annyira ideális, mivel rövid idő alatt kell nagy erőt kifejteni, és ilyenkor az elsődleges üzemanyag a szénhidrát. A zsír csak elegendő oxigén jelenlétében tud lebomlani. Ehhez az intenzitást az anaerob küszöb alatt kell tartani és a mozgás időtartamát kell minél jobban kitolni.
2021. szept. 10. 01:08
 12/13 anonim válasza:
Azért én ösztönöznélek az egészséges(ebb) táplálkozásra is, hiszen annak nem a fogyás az elsődleges előnye. Ahogy az egészségtelen életmódnak sem a hízás a lehfőbb hátránya, inkább az ezzel járó betegségek. A súlytöbblet csak egy tünet.
2021. szept. 15. 11:43
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#12 azért azt nem mondanám, hogy olyan egészségtelenül étkezem, nem eszek bolti készételeket, gyorskajákat és társaikat, valamint chipset vagy csokit is csak néha eszek, de azt sem olyan hatalmas mértékben. Cukros üdítőket egyáltalán nem fogyasztok, egy évben max. háromszor, de leginkább vizet iszok, lehet furcsa, de az ízlik a legjobban. Nagyjából mindent otthon készítünk el, még a kenyeret/zsemlét is, egyedül a felvágottakat és a tejtermékeket vesszük boltból. Madjnem minden nap van valami főtt/sült étel otthon. Inkább azzal van a probléma, hogy fehérlisztes dolgokat eszem, a legtöbb receptben nincsenek kihelyettesítve ezek a dolgok, úgy nem is lenne igazán finom az étel. És a legtöbb kaja amit készítünk nem kifejezetten egészséges vagy kalóriacsökkentett pl. rakottkrumpli, pörkölt, lasagne, pizza, rántott hús stb. Szóval nem mondanám, hogy annyira egészségtelenül étkezem, de egészségesen sem, ezt tudom.

2021. szept. 15. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!