Normális, hogy betegseg alatt hízok?
Egy szóval sem említed, mi a betegséged.
A szívkoszorúér-elváltozás is betegség, a cukorbetegség is, no és a nátha is.
Mégsem egyformák következményei.
Kérdező, én általában, a legtöbb reggel egy oltári nagy kortynyi mézet öntök bele a számba és nem hízok semmit. Ne a mézet okold azért, mert meghíztál.
Mit ettél eddig, mennyit és mikor?
#7 nem híztam meg, de köszi azért a kedves válaszodat :D
Most kb.5-6. napja hogy beteg vagyok és nem edzek, és ezalatt az idő alatt több mint másfél kilót híztam, de úgy, hogy minden nap kicsivel többet mutat a mérleg. Már egy jó ideje nem voltam 60 kiló fölött, de holnapra valószínűleg meglesz az is, mert ma reggel 59.9 voltam és amióta beteg vagyok minden nap kicsit több. Nem tudom, miért, elvileg a betegség is használ fel energiát, mármint nem a betegség hanem ahogy a szervezet küzd ellene.
Hogy eddig mit, mennyit és mikor ettem, az a kérdésem szempontjából ne releváns. Edzős napokon kb.2000 kalória, napi 5-ször, pihenőnapokon kb.1700 kalória napi 5-szor. Most úgy eszek mintha pihenőnapokon lennék, de csak napi 3-szor, mert fáj a torkom és nem esik jól a rágás, így a kis köztes étkezéseket kihagyom. Hogy mit az végképp nem fontos, egészségesen élek az a lényeg, nagyjából a 80-20 szabály szerint.
Komolyan, te kérdezted, hogy mitől hízhattál meg, erre az a válasz, hogy az étkezésed miatt, mert ettél és nem mozogtál. Nem a levegőtől mennek fel a kg-k, hanem a tápanyagtól.
Írod, hogy tök mindegy, hogy mit ettél és mikor, de képes vagy ráfogni a mézre, de mást meg nem vagy hajlandó leírni. Hát nem a mézes a bűnös, hanem minden más, amit nem írsz le. Nem az én problémám, csupán próbálnék válaszolni a kérdésedre, hisz te kérdeztél, viszont ha nem vagy hajlandó normálisan leírni a háttérinfókat, úgy elég nehéz érdemben normális választ is adni.
Más változás nincs, csak amennyit írtam, hogy a két kis köztes étkezést most kihagyom.
De parancsolj, egy átlagos napom:
Reggeli: Zabkása fehérjeporral, gyümölcsökkel, magokkal stb.
Tízórai: Protein szelet edzés után
Ebéd: Változatos, magam főzök, egészséges ételeket, sok zöldégt használok, sovány húsok, bulgur, stb. A klasszikus ételeket is egészségesebben készítem.
Uzsonna: gyümölcs/túró rudi/2-3 kocka étcsoki
Vacsora: tk kenyér, natúr sajtkrem, csirkemell sonka, sajt, zöldségek.
Tessék, okosabb lettél? Na ugye. Most sem eszek mást vagy másképp. Ahogy írtam, nem nassolok,nincs Tízórai és Uzsonna.
Nem kérdeztem, hogy mitől hízhattam meg, mert továbbra sem vagyok elhízva. Ahogy írtam is, mozogni mozgok, de nem edzek. Nem fogom a mézre, csak eszembe jutott, mint opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!