Miért nem megy a fogyás?
Két hónapja elkezdtem életmódot váltani. 185 cm/95 kg/27 éves srác vagyok.
Odafigyelek hogy mennyit eszek, kalóriát számolok, elhagytam az édességeket, a pékárút. Minden nap reggel fél óra átmozgatással kezdem a napot (hasizom, derék, nyújtás). Munka után hazasétálok mindig (gyors tempó 30 perc), heti hatszor erősítek munka után saját testsúllyal (45 perc) és heti négyszer 20 perc kardió. Mindent szigorúan betartok, nincs kis nasi és csalás se és az edzés is kemény.
Ennek ellenére mégsem meg le semmi a hasamból. Erősödni erősödtem de továbbra is dagadt vagyok.
Valakinek van valami ötlete mit csinálhatok rosszul?
???
"Ennek ellenére mégsem meg le semmi a hasamból." ?????
Nem értem a kérdést.
Mennyit fogytál 2 hónap alatt? Vagy csak tükör alapján tájékozódsz?
Személy szerint én Pl -35kg-t adtam le, viszont amíg nem csináltam előtte-utána képeket én sem vettem észre a változást.
Ha nem fogytál 2 hónap alatt semennyit sem, akkor hiába kemény az edzés, sokat mozogsz, illetve odafigyelsz a kajára.. Kalóriadeficitben kell lenned. Lehet, hogy teljesen rosszul számolsz és jóval többet eszel, mint amennyit kellene.
Nem vagyok híve a rögeszmés számolgatásnak, de bizonyos esetekben egy ideig szükség lehet rá.
Ha nem fogy az ember, pedig lenne miből, akkor valami nem stimmel az étrendben. Vagy nagyon túlbecsülöd, hogy mennyit eszel, vagy a minőség/tápanyag arányok az anyagcseréd számára nem megfelelők és változtatni kell rajta. Ez a kettő szokott lenni a leggyakoribb probléma ilyenkor.
#1 figyelmetlen voltam és a megy helyett "meg"-et artam
Nem mérem a fogyást mivel nem a súlyvesztés a lényeg hanem a zsírvesztés, ezért én minden héten csinálok előtt utána képet viszont semmi sem változott.
Sok helyen utána olvastam annak hogyan kell kiszámolni és többször átszámoltam már és kalória deficitben vagyok.
#2 számolom és táblázatban vezetem hogy miből mennyit eszek. A minőségre odafigyelek. Reggel gyümölcsöt és zöldséget eszek 5 darab korpás kekszel. Ebédre normális adag leves és risz/bulgur hússal és sok salátával. Vacsora edzés után zab, kis marék magokkal és fehérjével túrbózva. Két hónapja nem eszek pékárót és csokoládét. Ha hétvégén nagyon éhes vagyok akkor uzsonnára eszek egy répát vagy egy almát.
Direkt nem koplalok csak próbálok kevesebb kalóriát bevinni és több fehérjét de semmi hatása. Kicsit izmosodtam de semmi más változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!