Mit tudnék használni nutella helyett?
Mozogd le... :D
Nekem speciel olyan életmódom van, hogy napi ~3300 kalória az amivel nem fogyok.
Ha kicsit több sportot iktatsz be, bármi baj nélkül mehet a Nutella.
Olyasmit egész biztosan nem fogsz találni, ami ugyanúgy ízlene, hiszen pontosan attól az egészségtelen mennyiségű cukortól meg zsírtól olyan finom. Keveset egyél belőle.
Banán + kakaópor összeturmixolva csokipuding állagú, ezt én nagyon szeretem.
Vannak cukormentes, cukorcsökkentett mogyorókrémek, meg otthon is tudsz csinálni házilag mogyorókrémet. Pl. cukor szempontjából biztos jobb lesz, ha otthon csinálod, és szerintem receptfüggő, de kalóriában is ki lehet hozni jobbat, de szerintem úgy is sok kalória lesz benne.
Szóval ha ki is próbálsz valami "egészségesebb" mogyorókrémet, abban is sok kalória lesz. Szóval szerintem inkább próbáld meg minimalizálni a nutellát, ne zárd ki. De ha pl. eddig ettél minden nap nutellát, akkor próbálj csak minden másnap enni, és ne rögtön 100 grammot, hanem kevesebbet. Vagy sportolj többet, és akkor ehetsz több Nutellát. De nem feltétlen kell kizárni, csak próbálj kevesebbet enni.
Az a baj, hogy a cukormentes változatok is majdnem ugyanannyi kalóriát tartalmaznak, szóval erről le kellene mondani, illetve havi 1-2 alkalomra redukálni a fogyasztását. Van (most a lidlben akciósan) Diablo cukormentes nutella, illetve a gymbeamben lehet kapni ilyet : [link]
De ebből sem lehet akármennyit enni - ami tök nehéz, mert én ha felbontok egyet, én sem tudok megállni negyed üveg alatt, szóval ritkán veszem.
Amúgy ha tudsz úgy határt tartani, hogy például csak keveset eszel (15-20 g, az olyan 100-120 kcal), akkor veheted nyugodtan, de ha nem, akkor nagyon elronthatod vele a fogyásodat.
Én tudok fogyni úgy, hogy naponta eszem nutellát - csak igen kis mennyiséget. 3 g nutella az kevesebb, mint 20 kcal, és már meg lehet vele kenni egy kis levágott kenyérsarkot vagy kiflikarikát. Mérni úgy kell, hogy a nutellás üveget ráteszed a digitális mérlegre, lenullázod, egy icipicit veszel belőle a késsel, így látod a mérlegen, mennyit vettél ki. Lehet, hogy 1 g is elég lesz. Fontos, hogy miután rátetted a kenyérre, zárd vissza az üveget, tedd el jól, esetleg vidd is ki a konyhából a nutellás csücsködet minél messzebbre, és csak akkor edd meg. Ez segít, hogy ne legyen belőle 2 csücsök, aztán három, aztán egy egész üveg nutella bekanalazása.
Nekem ez a módszer bevált, de különbözőek vagyunk. Valakinek az a jobb, ha egyáltalán nem eszik édességet, vagy hetente egyszer, de akkor betol egy egész nutellás kenyeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!