Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most mennyi az igazi súlyom?

Most mennyi az igazi súlyom?

Figyelt kérdés

Mikor először ráállok a mérlegre 76.2kg-ot mutat, mikor másodszorra rá állok akkor 74.7kg, és ezt megmegismételtem többször ugyanúgy 74.7kilót mutatott fixen. (175cm fiú vagyok, és ha 74,7kg az nekem azt jelenti hogy sikerült teljesen a fogyás, ezután sem fogom zabálni persze, hanem folytatom az edzést, egészséges táplálkozást)

Most mennyi a súlyom? Nem számít az az 1,5kiló, de jó lenne tudni! Ez egy digitális elemmel működő mérleg ha számít! Válaszokat előre is köszönöm!

2021. aug. 11. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:
56%
Azt nézd már meg, hogy tök egyenes felületre raktad-e a mérleget. Ha igen, akkor állj rá. Lász egy számot. Annyi vagy. Amikor a mérleg egyik "talpa" egy picit lebeg (nem látványosan, tehát ne egy gödörre gondolj, elég egy mm), akkor hajlamos elég sokat csalni.
2021. aug. 11. 14:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Most újra megnéztem úgy, ahogy mondtad. Bevittem a fürdőbe, ahol síkabb a padló, nem lebegett az alja, rá álltam és 74.7kg-t mutatott. Lehet hogy rosszul mértem akkor mikor 76ot mutatott. Köszönöm a választ!
2021. aug. 11. 14:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Digitális mérlegek tipikus szeszélyei. :D De hogy melyik hol mikor merre szokott elmérni, azt csak úgy lehetne tisztázni, ha több másik mérleggel össze lenne hasonlítva.

Egyébként enyém is ezt csinálja, első ráállásra 1,3 kilóval többet mutat, mint az összes utána való ráállásnál. És ugyan oda téve! Tehát nem a helyen múlik, hanem ezt csinálja. De nem mindig, néha már első ráállásra is azt az eredményt mutatja, amit utána akárhányszor. Ezért nem lehet tudni, mindig rá kell kétszer állnom. Most 90,8 majd 89,5 kg-t mutat nekem (182cm/fiú). Van egy régi rugós mérlegünk is, az szerint a második mérések állnak közelebb a valósághoz. De az is olyan, előrébb dőlök rajta, máris 1 kilóval mást mutat.

2021. aug. 11. 14:40
 4/7 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

Most lehet kicsit vicces lesz, de én úgy szoktam a digitális mérleget használni, hogy lerakom, és rárakok tárcsákat, kb 10 kilót 😂 nyilván ha 12 kg-ot mutat, akkor tuti elméri, addig pakolgatom ameddig nem pontos, és akkor állok rá. 😅

#2-nek. Azon a mérlegen az se mindegy hogy állsz rá. Ha két lábbal állsz rajta könnyebb vagy, mintha egy lábbal, a másikat nyilván felemelve. Szóval az a súlypontod helyzetétől függően mér össze-vissza (legalábbis tapasztalataim szerint)

2021. aug. 11. 14:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Amikor leteszed a mérleget, elöször általában nem reális értéket mutat, hanem valamivel többet - mert még nem állt be rendesen.

A második-sokadik mérés az, ami reális.

De sokkal jobb lenne, ha a mérlegnek lenne olyan fix helye, ahol nem kell mozgatni, ott mindig a jó értéket mutatná.

2021. aug. 11. 15:59
 6/7 anonim ***** válasza:
16%
Istenem, mekkora probléma. Az emberek 90% totális testképzavar! Köszönjétek gyermekeim a médiának, és a társainak.
2021. aug. 11. 18:06
 7/7 anonim válasza:
0%
ajra
2021. aug. 11. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!