Mit tegyek, hogy újra beinduljon a fogyás?
Sziasztok!
Elkezdtem kalóriát számolni, mellyel sikerült már 6.5 kg-ot leadnom. Most viszont stagnálok legalább 1 hónapja.
A kalóriakeretem 1300 kcal, amit ha nagy ritkán picit túl is lépek, akkor mindig lemozgom.
Tanácsokat szeretnék kérni, amivel újra beindíthatom a fogyást.
24L / 158 cm / 60.5 kg
Minden értelmes választ felpontozok :)
Attol fugg. Vsnnak inzulinerzekenyek es inzulinrezisztensek. Ha te az utobbiak koze tartozol (ahova tudtommal az emberek nagyobb szazaleka), akkor a mozgas 0-20%-ot tesz a fogyashoz, az etkezes 80-100%-ot.
Ajanlom Dr. Sten Eckberg videoit a youtubeon, jol elmagyarazza. En IR-es vagyok, idoszakos bojtot (intermittant fasting) csinalok, elhagytam a teljesen a glutent es napi 1 max egy adag gyumolcs kivetelevel minden cukrosat (szteviaval edesitek). 54-55 kilo kozott vagyok, 168 cm-hez, heti 5x setalok 1 orat.
Jelenleg hetente 4-5x biciklizek legalább 1-1.5 órát + 3x hetente beiktatok egy fél órás jógat mert az meg jól esik. Ennél többet mar nem tudok beiktatni a vendéglátás miatt, ahol ugyanúgy talpon vagyok 10 órát munkanapokon. Munka napokon maximum 4x eszek egy nap, amikor szabadnapos vagyok akkor 5x és úgy jön ki az 1300 kcal.
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat, megpróbalom azokat amiket tanácsoltatok. :) Megy a zöld cserébe.
A 3-as meg nagyon vicces, hogy 500 fekvőtámaszt vár el egy olyan csajtól aki fogyni szeretne és valószínű nincs is hozza erőnléte... Meg valahogy a munka mellett nem tudok minden nap 2-3 órát rászánni egy edzésre, ha már egész nap talpon vagyok. Így is többet mozgok mint nagyon sok ember.
Nekem is volt ilyen periódusom, végül az segített, hogy beiktattam 1-2 töltőnapot, mikor mindent megengedtem magamnak (pizza, sütik, stb.). Azt hittem, hogy biztosan hízni fogok ezek miatt, de végül ez segített újra beindítani a fogyásom (ekkor kb. 4-5 hónapja diétáztam és 1,5 hónapig stagnált a súlyom). Végül így sikerült az áhított súlyt elérnem.
Sok sikert kívánok! :)
Sziasztok!
A mozgás valóban lényeges.
Az 1-1.5 óra bicajt én is lecserélném ugyanennyi idő könnyű kocogásra vagy sétára vagy valami csajos tornavideóra akár. A bicikli nagyon időigényes (marha kényelmes jármű, egyszer 5 éven át napi 2x 40 percet bringáztam melóhely és otthon között, mégis jól megvastagodtam). 1 óra futás kb 4 óra bicajjal ér fel, szóval célszerű lenne váltani. A futás/kocogás rengeteg izmot átmozgat a bicajjal ellentétben.
Másik tipp: hallottam olyat, hogy a napi kalóriamennyiséget lehetőleg egy 8 órás intervallumon belül, pl reggel 8 és du 4 között kell bevinni, és a maradék 16 órában csak víz. Végülis abból alszol valamennyit, ki lehet talán bírni. De azt mondjuk tényleg sokat hallani, hogy ,,5 után nem eszem, azért vagyok vékony''. A közvetlen lefekvés előtti kaja mindenesetre logikus, hogy zsírtartalékok képzésére fordítódik.
#3: egy fogyózó srácnak egyszer én is írtam, hogy napi 100-150 fekvő nem árt, de jól lepontoztak. Pedig annyit lenyomok magam is, és tökre látszik. Sajna sokan nem látják be, hogy küzdeni kell a dolgokért, legyen az testalkat, vagy bármi... A napi 500 mondjuk tényleg durva. Te annyit nyomsz? : ]
Sok sikert a fogyihoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!