Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy újra beindulj...

Mit tegyek, hogy újra beinduljon a fogyás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elkezdtem kalóriát számolni, mellyel sikerült már 6.5 kg-ot leadnom. Most viszont stagnálok legalább 1 hónapja.

A kalóriakeretem 1300 kcal, amit ha nagy ritkán picit túl is lépek, akkor mindig lemozgom.

Tanácsokat szeretnék kérni, amivel újra beindíthatom a fogyást.

24L / 158 cm / 60.5 kg

Minden értelmes választ felpontozok :)

2021. aug. 9. 20:35
1 2
 1/11 anonim válasza:
40 percnél több intenzív edzés.
2021. aug. 9. 21:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne minden nap ugyanannyi kalóriát egyél. Nekem is stagnált a fogyásom, ezért elkezdtem minden nap más kalóriamennyiséget enni, egyik nap kevesebbet, másik nap többet, de összességében heti szinten ugyan annyit viszek be, mint eddig, csak nem minden nap fixen ugyanannyi kalóriányit. Pl. van olyan nap, amikor 1400-at eszek, van amikor 1850-et. Mondjuk azért a te esetedben, mivel csak 1300 kalóriát eszel, így lefele szerintem annyira te nem tudod csökkenteni, mert az meg nagyon kevés lesz már neked. De ha nem érted miről beszélek, akkor neten vannak ilyen kalkulátorok zigzag kalkulátor néven, csekkold le. Nekem rögtön beindult a fogyásom ezután.
2021. aug. 9. 21:39
 3/11 anonim ***** válasza:
17%
1500 guggolás, 500 fekvőtámasz, 1 óra futás naponta nem muszáj egyszerre.
2021. aug. 9. 21:54
 4/11 anonim válasza:
100%

Attol fugg. Vsnnak inzulinerzekenyek es inzulinrezisztensek. Ha te az utobbiak koze tartozol (ahova tudtommal az emberek nagyobb szazaleka), akkor a mozgas 0-20%-ot tesz a fogyashoz, az etkezes 80-100%-ot.

Ajanlom Dr. Sten Eckberg videoit a youtubeon, jol elmagyarazza. En IR-es vagyok, idoszakos bojtot (intermittant fasting) csinalok, elhagytam a teljesen a glutent es napi 1 max egy adag gyumolcs kivetelevel minden cukrosat (szteviaval edesitek). 54-55 kilo kozott vagyok, 168 cm-hez, heti 5x setalok 1 orat.

2021. aug. 9. 22:22
 5/11 anonim ***** válasza:
Hányszor eszel egy nap, h meg legyen az az 1300 kaloria? Ha úgy érzed lelassult az anyagcseréd is akkor napi 5 étkezésbe oszd el azt a kalóriamennyiséget. Habár én azt mondanám, hogy 1500 alá ne menj, hanem a mozgás legyen rendszeres. Heti 3 edzés, illetve ha buszozol akkor helyette sétálj, vagy szállj le egy megállóval előbb ha sokat jell utazni. Ihatsz L canitint, segíti a zsíranyagcserét, de meg is izzaszt. Edzés előtt szedd be.
2021. aug. 9. 22:24
 6/11 A kérdező kommentje:

Jelenleg hetente 4-5x biciklizek legalább 1-1.5 órát + 3x hetente beiktatok egy fél órás jógat mert az meg jól esik. Ennél többet mar nem tudok beiktatni a vendéglátás miatt, ahol ugyanúgy talpon vagyok 10 órát munkanapokon. Munka napokon maximum 4x eszek egy nap, amikor szabadnapos vagyok akkor 5x és úgy jön ki az 1300 kcal.

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat, megpróbalom azokat amiket tanácsoltatok. :) Megy a zöld cserébe.

A 3-as meg nagyon vicces, hogy 500 fekvőtámaszt vár el egy olyan csajtól aki fogyni szeretne és valószínű nincs is hozza erőnléte... Meg valahogy a munka mellett nem tudok minden nap 2-3 órát rászánni egy edzésre, ha már egész nap talpon vagyok. Így is többet mozgok mint nagyon sok ember.

2021. aug. 10. 19:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt ilyen periódusom, végül az segített, hogy beiktattam 1-2 töltőnapot, mikor mindent megengedtem magamnak (pizza, sütik, stb.). Azt hittem, hogy biztosan hízni fogok ezek miatt, de végül ez segített újra beindítani a fogyásom (ekkor kb. 4-5 hónapja diétáztam és 1,5 hónapig stagnált a súlyom). Végül így sikerült az áhított súlyt elérnem.

Sok sikert kívánok! :)

2021. aug. 10. 22:37
 8/11 anonim ***** válasza:
Én voltam a hármas. Nos, akkor várnod kell úgy 10 évet, mert a yoga nem ér semmit és az a kevés bringa sem sokat. Nem vagy kitartó, nincs eredmény. Én amúgy tanítottam fitnesst-
2021. aug. 10. 23:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy a kérdező fitness bajnok akar lenni csak fitt, ahhoz pedig az egészséges táplálkozás a sok biciklizés és jóga (azért abban is vannak kemény pózok, amik erősítenek) is elég lehet. Igaz, h az izomépítés segít még több zsírt égetni, de ha vki ezt a fajta testmozgást nem kedveli akkor nem kell lenézni.
2021. aug. 11. 08:42
 10/11 Dagadozó Agy válasza:

Sziasztok!

A mozgás valóban lényeges.

Az 1-1.5 óra bicajt én is lecserélném ugyanennyi idő könnyű kocogásra vagy sétára vagy valami csajos tornavideóra akár. A bicikli nagyon időigényes (marha kényelmes jármű, egyszer 5 éven át napi 2x 40 percet bringáztam melóhely és otthon között, mégis jól megvastagodtam). 1 óra futás kb 4 óra bicajjal ér fel, szóval célszerű lenne váltani. A futás/kocogás rengeteg izmot átmozgat a bicajjal ellentétben.

Másik tipp: hallottam olyat, hogy a napi kalóriamennyiséget lehetőleg egy 8 órás intervallumon belül, pl reggel 8 és du 4 között kell bevinni, és a maradék 16 órában csak víz. Végülis abból alszol valamennyit, ki lehet talán bírni. De azt mondjuk tényleg sokat hallani, hogy ,,5 után nem eszem, azért vagyok vékony''. A közvetlen lefekvés előtti kaja mindenesetre logikus, hogy zsírtartalékok képzésére fordítódik.

#3: egy fogyózó srácnak egyszer én is írtam, hogy napi 100-150 fekvő nem árt, de jól lepontoztak. Pedig annyit lenyomok magam is, és tökre látszik. Sajna sokan nem látják be, hogy küzdeni kell a dolgokért, legyen az testalkat, vagy bármi... A napi 500 mondjuk tényleg durva. Te annyit nyomsz? : ]

Sok sikert a fogyihoz!

2021. aug. 29. 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!