Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Izommemoria - Kilogramm...

Izommemoria - Kilogramm novekedese?

Figyelt kérdés

Egy furcsa dologban kernem a velemenyeteket. 2020. majusban kb. 51-52 kg voltam, majd azzal, hogy ujra megnyitottak az edzotermek, 53 kg lettem (elotte is edzettem, 51,5 kg voltam). Elkezdtem figyelni az etkezesre, mert fura volt ez a novekedes. Bosu-edzesre jarok, kisebb sulyokkal (1 kg).

A teli bezaras idejen lementem 51 kg-ra, csak otthon edzettem (fit ball), de ez sokkal gyengebb volt, mint a bosu. Novembertol majusig csak otthon edzettem, es sokat setaltam. Figyeltem az etkezesre.

Majus vegen kezdtem ujra edzotermbe jarni, bosu edzes. Ujra azt latom, hogy valtozatlan etkezessel feljott 1,5 kg.

Ez mitol lehet? Az otthoni edzessel lement izom, es most az jott vissza? Vagy valami nem okes?

Tavaly is furcsalltam, csinaltattam labort, de minden rendben volt (es iden is jo volt a laboreredmenyem).

Remelem, jo kategoriat valasztottam. Koszonom a velemenyeket!

2021. aug. 3. 20:06
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
1,5 kilót mérni sem lehet pontosan, annyit naponta változik az ember súlya. Furcsa csak emiatt labort csináltatni. Nyilván a sport jót tett, és most láttad, hogy minden értéked rendben, hát folytasd így.
2021. aug. 3. 20:56
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy naponta mas. Itt hosszabb trendrol irtam, nem 1-2 napos valtozasrol. Mivel mindig stabil voltam, ezert nem ertettem, ertem, hogy mi tortenik.

Koszi a valaszt!

2021. aug. 3. 21:58
 3/6 anonim válasza:
4%

1. válaszolót nem igazán értem. +-1,5 kg szórást biztos nem fogsz tapasztalni egy nap alatt (hozzáteszem normális körülmények között). Méredzkedni reggel kell, székelés után, minden folyadék és étel fogyasztás nélkül.

Amúgy ha látod magadon hogy izomtömeged gyarapodott és nem a zsírredőd, akkor valószínű közrejátszhat izommemória is, gyarapodik az izomszövet, fejlődött az izom energia tároló képessége és akár a víz tárolása is. 2 hónap alatt 1,5 kg reális.

2021. aug. 4. 01:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Koszonom!

(A 1,5 kg ingadozast en napon belulre ertettem az #1 valaszaban)

2021. aug. 4. 19:50
 5/6 anonim válasza:

Az ilyen lepontozások miatt egyszer itt hagyom ezt az oldalt a francba aztán működjön magának tovább, sok rosszindulatú miatt még az én üzeneteimet korlátozzák😑 Teljesen normalis amit írtam. Egy napon belül változhat 1,5 kg,-ot kaja víz meg egyebek miatt. Ha normálisan méred nem változhat ennyit napról napra. Viszont napról napra is csak a hülye kezdők mérik, mert bőven elég hetente.

A tápanyagok elengedhetetlenek mert az nélkül nem tud épülni a test szövetei. A változatlan étkezés alatt senki sem tudhatja hogy miket szokott enni, akár fogyaszthatott normális tápanyagdús kajákat, hisz már sportolt. Fejlődhetett.

Az izomban van energia raktár, glikogén, adenozin-trifoszfát (ATP) ami ellátja az izmod, és van vízfelvétele is a sejteknek. Ezek az első dolgok amikor a fejlődésről van szó. Nem feltétlen hozott létre annyi ÚJ izomrostot a szervezet mint gondolná az ember. Kreatin szedése is erről szól. Nem az izmodat építi, hanem segíti az izom hidratáltságát is ezzel pedig segíti az erőkifejtést. (Több volumen - nagyobb muscle protein breakdown - minél nagyobb a MPB annál nagyobb az izom fehérje szintézis (MPS) ami az izomépülés feltétele, faktora, alapja. Hívd aminek akarod.

A kedves kérdezőnek nem feltétlen kellett nagy intenzitással (súlyal) edzenie. Ha a kisebb súlyos edzést kellően bukásig csinálta akkor elérhetett izomfejlődést. Mindenki teste máshogy reagál az edzésre, rengeteg dologtól függ. Tesztoszteron, fehérje felhasználás hatékonysága egyénen belül stb stb.

Egy kezdő havi 1 kilót is fel tud szedni akár. Minél tapasztaltabb az illető annál kevesebb és kevesebb lesz évek alatt amíg már szinte csak évente 1 kiló alatt szed fel ahogy közelíti a természetes határait.

2 hónap alatt 1,5 kg teljesen szuper. Úgy sem lesz az a 1,5 kg csak tiszta izom. Valamennyi zsír is van benne. Én csak azt tudom mondani hogy figyelj oda még jobban a makrotápanyagokra, esetleg nagyobb súlyokkal edz mert idő után már a kis súlyok nem fognak előrébb vinni semennyit.

2021. aug. 6. 10:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszonom, 5-os! Mindket valaszodban megtalaltam a szamomra kifejezetten hasznosat :) koszonom a reszletes magyarazatot :)
2021. aug. 7. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!