Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha konditerembe lábra edzenék...

Thomasss12 kérdése:

Ha konditerembe lábra edzenék rendszeresen, az étrendet is rendbe raknám, akkor az izommemóriának köszönhetően, hamarabb visszatudnám szerezni az elvesztett izmokat?

Figyelt kérdés

Olyan 26éves koromig hetente többször jártam focizni, és iszonyatosan izmos lábam volt, de sajnos abbahagytam és így az izom is szépen lassan leépült (+irodai meló). Most 32 vagyok és nekem a foci során erősödött meg, viszont a konditeremben másfajta(guggolás súllyal stb.) gyakorlatok vannak.

Ilyenkor is érvényes az izommemória?

2020. szept. 1. 21:08
 1/2 anonim ***** válasza:
26%
Nem, csak az adott sport esetében működik az izommemória jelenség.
2020. szept. 1. 21:26
 2/2 anonim ***** válasza:
80%
Alapvetően amikor izmot építesz akkor létrejönnek olyan adaptációk, amik hosszú távon fennmaradnak, akkor is ha vesztesz izmot (nevezetes nő a sejtmagok száma az izomrostokban), tehát elvileg gyorsabban vissza kéne jönnie, viszont ha most elkezdesz egy újfajta edzést, az az idegrendszerednek egy új mozgásokat kell megtanulnia, tehát ki tudja mennyi idő. De azért az izomtömeget célzó gyakorlatok rendszerint nem túl sok készséget igényelnek. Vélhetően hamar vissza tudod szerezni, igen.
2020. szept. 1. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!