Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit (t)egyek, ha farkaséhes...

Mit (t)egyek, ha farkaséhes vagyok, de már nem nagyon van a keretemből?

Figyelt kérdés
Elég sokszor előfordul, pedig javarészt tiszta ételeket eszek és a keretem is elég magas. Mégis gyakran kopog a szemem az éhségtől és másra se tudok gondolni, most se :(
2021. aug. 3. 17:01
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Heti 5-6 alkalommal edzek itthon kézisúlyzókkal és saját testsúllyal (kézi súlyzóim elég limitáltak, 2×7.5 kg és ennyi), alkalmanként 40-60 percet.

Skinny fat alkatom van még mindig, bár már valamennyit javult, ezen szeretnék változtatni, kilóban nem baj, ha nincs fogyás. De nem vagyok még vékony, a combjaim nagyon vastagok, a csípőm is, a hasamon is van felesleg, ezért nem szeretnék kalóriatöbbletben étkezni. Mit gondoltok?

A protein szeletet pont nagyon szeretem, mert 200 kcal, 0 cukor, mégis teljesen kielégíti az édesség utáni sóvárgásomat és el is telít.

2021. aug. 7. 10:55
 12/12 anonim ***** válasza:

Nos, akkor több oka lehet annak, hogy időnként nagyon éhes vagy.

Az egyik lehetőség, hogy kevés neked az 1800-2000 kcal. Ha jól értem, már egy ideje tartod ezt a diétát+mozgást, ha kevés a kcal, akkor látnád, hogy fogysz, vagyis vagy csökken a súlyod, vagy esetleg súlycsökkenés nélkül mennek le a centik.

Ha a kcal mennyiség rendben van, akkor lehet játszani az étrend összetételével. Ebédre kiválthatnád a köret egy részét zöldségekkel. Nagyobb térfogat, esetleg több rost, remélhetőleg tovább fogod úgy érezni, hogy elég volt a kaja. Próbálj ki sokféle zöldségköretet, de akár a főzelékek is jók lehetnek (főleg hüvelyesből, abban fehérje és rost is sok van).

Másik lehetőség, amivel a fix kcal mellett játszhatsz, az a szénhidrát-zsír arány. Nekem éhség ellen a 20% fehérje, 40-40% zsír és szénhidrát vált be. Ez egyénfüggő, számold össze, hogy nálad mire jön ki, aztán próbáld tologatni.

Ami még nekem segít, az a kardió jellegű mozgás. Egyrészt felzabál egy rakás kalóriát, másrészt kevésbé leszek éhes tőle. Ez fura, de nálam így működik. Talán érdemes egy próbát tenned. Amiatt ne aggódj, hogy nem a "zsírégető pulzustartományban" vagy, ha a szervezeted fölhasználja az edzés alatt a szénhidráttartalékait, akkor majd utána pihenés közben tolódik el az arány a zsírfelhasználás javára. A szevezetünk pihenés közben és éjszaka is használ energiát, és akkor nagyarányban zsírt.

2021. aug. 7. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!