Mit (t)egyek, ha farkaséhes vagyok, de már nem nagyon van a keretemből?
Azért nem ártana tudni, mennyi a kereted, meg egy nap konkrétan miböl mennyit eszel, anélkül nehéz még csak tippelni is.
Az 5 liter víz meg túl sok, attól is lehet bajod.
Milyen magas vagy, hány kiló, (gondolom, lány), mennyi a kalóriakereted és milyen élelmiszereket eszel egy-egy nap konkrétan?
Ezek megválaszolása kell ahhoz, hogy valami érdemi választ kapj.
A "tiszta ételek" valóban kissé bugyuta megfogalmazás volt. Úgy értem, hogy javarészt egészséges, laktató, tápláló ételekből viszem be a kalóriát, nem pedig üres kalóriákból, "szemét" kajából.
Reggeli egy nagy adag zabkását szokta enni, gyümölcsökkel, magvakkal, egyebekkel,ez még oké is, ebédig nem szoktam megéhezni.
Ebédre magam főzök, igyekszem egészségesen, többnyire zöldségek és hús, köret bulgur, kuszkusz, gersli,ritkán tk tészta stb. Vacsi 2 kis szelet tk kenyér, natúr sajtkrém, csirkemellsonka, sajt, sok zöldség. Néha tízóraira vagy uzsonnára protein szelet, joghurt, kis édesség, gyümölcs stb (mármint mármint közül egyszerre az egyik). Kalóriábyn kb.1800-2000 körül szoktam lenni, de olyan szinten éhes vagyok sokszor, hogy a falat tudnám kaparni. 167 cm 61 kg.
És ehhez mennyit mozogsz? Lehet, hogy amiatt még több kéne. Viszonylag magas is vagy, amiatt is több kellhet. Mi a cél? Fogynod már nem nagyon van hova. Az is lehet, hogy nem jó a kalóriakeret szétosztása, többet kéne csoportosítanod a vacsorához (nem mindenkinek jó a kevés vacsora). Ezen kívül a szénhidrát-zsír aránnyal lehet játszani, nekem az vált be, ha a kalóriák 40%-a jön szénhidrátból és ugyanennyi zsírból, de más arány is elképzelhető.
Amúgy nekem ez az "ettem eleget, de mégis farkaséhes vagyok" érzés akkor is van, ha valamiért megnő a fehérjeigényem. Tofukockák, natúron megpárolt csirkemellcsíkok segítenek. Ha túllépem a keretet, hát túllépem, annyi baj legyen. Fogyok attól még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!