Nyilván ha nagyon akarnám beleférne, de inkább veszek zöldséget, gyümölcsöt. Bár kicsit off, de én nem gondolom hogy a durum egészségesebb lenne. Szerintem csak ezzel próbálják az "egészségtudatos" piacon elsózni a silányabb minőségű terméket, mert 1-2 kcallal kevesebbet tartalmaz. Sok ilyet látok. A zöldség gyümölcs viszont nagyon-nagyon-nagyon drága lett. Tényleg akkor éreznék elégedettségét ha napi 5 000et ott tudnék hagyni. Mert most egy 4 fős család napi zöldség gyümölcs adagja min 3 000 ft/ nap szerintem. De nyilván ez egyéni preferenciától függ, hiszen 200 ból simán el tudnám hízatni is a családot, de azért ahhoz kevés hogy tényleg mindig mindenből a legjobb legyen. Azért nem panaszkodom, mert 200ból már legalább dönthetek, és tényleg rajtam múlik, de 100ból nem engedhetném meg az odafigyelés luxusát.
2021. aug. 2. 14:39
22/41 anonim válasza:
16 os vagyok, és igazat adok neked, nekem is van ismerős 450 000 Ftos telefonnal 160 kilóval 174 cmhez. Mekibe is jár, meg van minden amit leírtál. Ez egy létező réteg. De ők csak egy kisebb része ennek a 60 %-nak. Nem tartozik ugyan ide, de ezt a gyengeségét leszámítva, nagyon jó arc ez a srác, kifejezetten kedvelem. De stresszevő, amit én nem tudom milyen lehet, de nem is akarom. Állítás szerint nagyon nehéz. Nem ítélkezhetsz felettük, nem tudod milyen az ő bőrükben. A haragos irántuk inkább használd arra, hogy teszel értük vmit.
2021. aug. 2. 14:51
23/41 A kérdező kommentje:
El lehet menni pszichológushoz, szakemberhez, ha ilyen problémája van a barátodnak. Nem szégyen segítséget kérni, ha beteg az ember. Az internet is tele van rengeteg olyan anyaggal, ami segít a pszichés dolgokat megoldani.
Az már jó, hogy felismerte, hogy stresszevő, akkor itt az ideje arra, hogy megtegye az első lépéseket a gyógyulás felé.
Sehol nem írtam, hogy haragudnék rájuk. Mindenki úgy él, ahogy akar. Nem kötelező sokáig élni, főleg nem egészségesen.
2021. aug. 2. 15:02
24/41 anonim válasza:
Szegénység, mint kifogás :D szarból is lehet olyan keveset enni, hogy kalória mínuszban legyél ám.
2021. aug. 2. 17:31
25/41 anonim válasza:
Szerintem meg nem igénytelenség,hanem tudatlanság is befigyel.Sokan azt hiszik,hogy egészségesen táplálkoznak,pedig mégsem.Korral lassúl az anyagcsere is.Az elhízás egy komplex dolog.A durumtészta meg csak annyival jobb,hogy picit alacsonyabb a glikémiás indexe,és a durumbúza ellenállóbb,így könnyebb bio módon termeszteni.Hízás/fogyás szempontjàból meg a mennyiség a mérvadó.El lehet hízni egészséges étkezés mellett is,és fogyni is lehet egészségtelen étrend mellett is.
2021. aug. 2. 18:31
26/41 anonim válasza:
Szerintem meg nagyrészt genetika, az is sokat számít ha valaki fiatal korában már intenzíven sportolt ezért nagy eséllyel 40-50 között is fog. 40 felett már szükség van táplálék kiegészítőkre a sok szemét miatt, mert hamar lepukkan a szervezet ezek nélkül. És ne felejtkezzünk meg a betegségekről ami elhízást okoz. De sok emberenél ahogy érzékelem, lelki okai vannak az elhízásnak. A kaja egyfajta szeretetpotló ezeknél az embereknél.
2021. aug. 2. 20:42
27/41 anonim válasza:
Kérdező, szerintem elég gyorsan ítélkezel. Neked is vannak hibáid, és ugyanúgy hozol rossz/irracionális döntéseket, mint aki túlsúlyos. Legfeljebb az élet más területein jönnek ki a hiányosságaid. Mindenki küzd a saját démonaival, amiket nem feltétlenül látsz kívülről.
2021. aug. 2. 20:53
28/41 A kérdező kommentje:
Igen,nekem is vannak hibáim, viszont azok nem mennek az egészségem rovására. Emberi kapcsolataim is teljesen rendben vannak.
A kérdés nem rólam szól, hanem arról, hogy hazánk Európa 4. legelhízottabb országa, és ez eléggé borzasztó dolog.
Végülis, ha azt nézzük, bolygónk így is túlnépesedett. Drasztikusan fogalmazva, nem is baj, ha nem fognak egyesek sokáig élni. Ki mint vet, úgy arat.
2021. aug. 2. 21:09
29/41 anonim válasza:
Naugye. Csak kikötünk ott, hogy békén kéne hagyni a másikat és kész. Élni és élni hagyni.
2021. aug. 2. 21:13
30/41 anonim válasza:
Nagyon ki vannak egyesek élezve erre az elhízás témára.A rákosak/aidsesek/éhezők/alkoholista/drogosak sokkal nagyobb veszèlyben vannak es szerintem többen is vannak.És nem elhízottak!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!