Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miből mennyit egyek kb.?

Miből mennyit egyek kb.?

Figyelt kérdés
3 hét alatt szeretnék leadni 3 kilót. 159 centi vagyok és 54 kiló. Edzek rendszeresen, van rajtam izom is. Mindig figyeltem a táplálkozásra, egészségesen étkezek, és több fehérjét eszek az edzés miatt. Azt viszont nem tudom, hogy kb. hány kcalt-t, hány gramm szénhidrátot, fehérjét és zsírt kell egyek, hogy lemenjen 3 kiló 3 hét alatt.

2021. júl. 26. 09:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Annyit egyél, hogy napi szinten 1000 kcal deficitben legyél. Ami ilyen pici súllyal nem lesz épp egyszerű, sem egészséges, hacsak nem nagyon durva szinten edzel. Fehérje minimum 0,8g/ttkg, max olyan 2-3g/ttkg, a helyedben 2 felé nem vinném.

De szvsz jobban járnál a lassabb, kitartóbb fogyással. Gondolom valami esemény lesz, ezért a siettség, de ezt konkrétan csak egészségtelenül tudod elérni (a legegészségesebb is kb az, hogy sz@rrá hajtod a szervezeted, ami csúnya sérüléseket okozhat), ami később megbosszulja magát.

2021. júl. 26. 09:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, nyaralni megyünk, azért szeretnék 3 kilót leadni. Fehérjéből kb. 100-120 grammot szoktam fogyasztani testsúlykilogrammonként. Akkor a 120-at tartom a diétánál. A szénhidrátot meg zsírt nem szoktam számolni. Mennyit kellene belőlük fogyasztanom a fogyáshoz? Heti 4 súlyzós és 4 kardióedzés mellett.
2021. júl. 26. 10:15
 3/6 A kérdező kommentje:
Jajj, most nézem, mit írtam. 100-120 grammot viszek be összesen, nem testsúlykilogrammonként, az durva lenne.
2021. júl. 26. 10:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen, kicsit kerekedett is a szemem, de gondoltam, vagy reméltem, hogy félreírtad :D

Egyébként annyit, hogy kellő deficitben legyél, mint írtam. Ch-zsír arány már nagyon anyagcsere függő. Van, aki az egyiket, van, aki a másikat démonizálja. Szerintem egyik sem helyes, attól függ, mit tudsz jobban megemészteni.

De őszintén, kétlem, hogy bármi gond lenne az alakoddal, ilyen számokkal, és ennyi edzéssel. Szerintem egy picit túlaggódod :) Biztos nagyon csinos vagy. Inkább élvezd az edzést, meg majd a nyaralást.

Azt pedig ne felejtsd el, hogy a kilók, csak szám. Ha izmos vagy, lehet nem is tenne jót 3 kg mínusz.

2021. júl. 26. 10:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Heti 1 kilót nem fogsz tudni egészségesen, testzsírból ( bár 54 kilósan nem igen van olyanod) lefogyni. Ahhoz konkrétan koplalni kellene és sokat mozogni, hogy heti 1000kcal körüli energiát elégess, de ez a kettő együtt nem kivitelezhető, vagy max időszakosan, és utána a dupláját hízod vissza majd, mert nem tartható életmód hosszabb távon, a koplalás falási rohamokhoz vezethet, fáradtsághoz, vitaminhiányhoz stb.

Előbb kellett volna elkezdeni, nem 3 héttel nyaralás előtt.

De persze végső soron te tudod...

2021. júl. 26. 14:04
 6/6 anonim ***** válasza:
*jav - napi 1000 kcal energiát
2021. júl. 26. 14:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!