Az a tévhit miért terjedt el hogy az egészséges táplálkozás drága?
Csirkemell, csirkecomb, marhahús, hal (alaszkai hal is teljesen jó, nem egyből lazacra kell gondolni) burgonya, rizs, tojás, zöldségek, minimális gyümölcs, zabpehely, víz, mogyoróvaj, protein por.
A fentebb említett alapanyagokból akinek van egy csepp esze/érzéke változatosan lehet étkezni és jó minőségű tápanyagokat viszel be a szervezetedbe.
Én minden szart kiszórtam az étrendemből. 3 hónap alatt fogytam 15 kilót és 10% körül van a testzsírom, életemben nem voltam ilyen jó erőben.
40. Nem mindegy neked milyen vitamint szedek? De csak hogy tudd: egy komplex multivitamint szedek ami jól jön, mert hőkezeléssel azért a zöldségek is vesztenek a vitamintartalmukból, + kollagént szedek a bőrömre, mert el voltam hízva és várható volt, hogy sokat fogyok majd az életmódváltással együtt és ez meg is történt, és egy külön hajvitamint is. Korábban egy gyógyszeres kezelés miatt a hajam 1/3 része kihullott, és akkor kezdett csak helyre jönni amikor hajvitamint kezdtem szedni és ricinusos hajpakolást kezdtem használni rendsteresen.
Szénhidrátszegényen pedig azért eszem mert nekem így jó, és mert a dietetikusom a betegségemre vonatkozóan ezt javasolta.
Ne legyél buta és mást se nézz annak.
38/39 voltam.
#28 jó akkor szerinted mi az az egészségtelen étkezés, ami olcsóbb?
A 450Ft péksütik reggel, ebédre 2500-3000Ft-os gyorskaja, vacsorára szintén valami hasonló minőségű szenny mondjuk 1000Ft? Ez egy napra kb. 4 ezer Ft. Vagy te megeszel egy nap alatt 2.5kg csirkét és még 1500Ft-nyi köretet (rizs, alapzöldségek, mint hagyma, paradicsom, paprika stb.)? :D Nem hinném.
Persze, vannak drága egészséges ételek, pl. bogyós gyümölcsök, de a normál árasokból szinte végtelen fajta egészséges ételt össze lehet rakni.
Azt észrevettétek, hogy a kifogásokat az egészségtelenül táplálkozók gyártják nonstop, és az egészségesen élőknek is meg akarják magyarázni, hogy lehetetlen?😂
Légyszi, próbáljátok már azt is elhitetni velem, hogy képtelenség minden nap korán kelni, mert ti nem tudjátok tartani, csak a kifogásokat gyártani - az persze ne is érdekeljen titeket, hogy én minden nap korán kelek, hiszen ugye ez nem lehetséges.
Élvezed, hogy kiforgatod a szavaimat? Az itt okoskodóktól még mindig nem kaptam arra a választ, hogy havi szinten mennyiből éltek.
Leírtam, hogy minimálbérből próbálom kihozni a lehető legjobbat, ami az egészséges életvitelt szolgálja, sőt még péksütiket se eszem, párom készíti az egészséges magvas kenyeret. Én főzök, nem rendelek soha, gyorséttermi kajáldákba nem járok, heti szinten sportolok, vitaminokra, gyömbérekre és termelői mézre is költök.
De azt ne merje senki mondani, hogy olcsóság az egészséges étkezés!
Hamár a méznél járunk, nem tudom, hogy hányan esztek mézet, de én mikor elkezdtem saját pénzből venni a termelői akácmézet 4 évvel ezelőtt, akkor 1800 Ft volt 1 kg, most meg 1000 Ft-tal drágább. Erre ugye azt mondjátok, hogy áá.. egyáltalán nem drága. Azóta se veszek akác mézet, hanem maradtam az 1700 Ft-os termelői virágméznél.
Gyömbér is hol 3000 Ft kg-ja, hol 1500 Ft. Citrom is hol 1000, hol 600 Ft.
Mindennek megy fel az ára.
Nem kifogásokat gyártok, csupán a kész tényeket írom le, akinek meg nem tetszik, az ne olvassa és ne nevezzen minket kifogásgyárosoknak.
Gyömbérből mennyit eszel meg egyszerre? Csak mert én télen szoktam venni egy kis darabkát, ami nem tudom, max 100 g lehet, és tök sokáig eszem, mivel csíp, mint a fene.
Mézet nem eszem, mert az is cukor, nekem nem fér bele.
Nem forgatom ki a szavaidat, te magad produkálod ezeket :)
Aha. Minimálbérből veszel termelői mézet, meg gyömbért, citromot stb. Lehet hogy inkább ezzel van a probléma - megveszed a drága egészséges ételeket, aztán nyavajogsz, hogy minimálbérből nem jön ki az egészséges étkezés. Addig nyújtózz, amíg a takaród ér.
Csirkemell, tojás, rizs, paradicsom, paprika, hagyma, répa, karalábé, hüvelyesek, csiperke gomba. Csak így hirtelen ennyi jutott eszembe, ami teljes mértékben egeszséges, és kijön minimálbérből is. Gyümölcsöket direkt nem írtam, mert a vitaminokat lehet pótolni is, de azért a szezonális gyümölcsök nem szoktak vészesen drágák lenni, pl. alma, szőlő, körte, barack, meggy/cseresznye. Meg persze figyelni kéne, hogy hol mennyibe kerül, akciók, kuponok stb., ha szűkösen vagy a pénzzel.
Amúgy meg ez nem így működik: előbb elolvasom, és utána jön az, hogy tetszik vagy nem tetszik, amit ír valaki. Nem fordítva :D
Miért ne nevezzelek annak titeket? A 45-ös válaszodban is csak a kifogások jöttek.
Megveszek egy nagyobb darabot és minden egyes reggel októbertől egészen tavasz végéig reszelek a bögrémbe, amibe csavarok még egy egész narancsot, fél citromot és 10 csepp Béres-csepp extrát teszek még bele.
Paradicsom, ami ugye nyár kivételével tele van permetlével és külföldi ki tudja honnan és milyen körülmények közül jönnek, plusz üvegházi, köszi, kihagyom. Paradicsomot csak nyáron eszek, és csak magyar szabadföldit.
Paprikát is csak nyáron eszek, és csak magyart.
De tudod, nem lehet csak csirkemellen, tojáson, rizsen (milyen rizs? fehér, barna, jázmin..stb.?) és az általad felsoroltakból élni. Csiperke gomba is kg-ja 1100-1700 Ft körül van és még csak jól se laksz vele. Egyébként ezek nagy részét a gomba, paradicsom, paprika kivételével általában van itthon, csirkemell ritkábban.
"de azért a szezonális gyümölcsök nem szoktak vészesen drágák lenni, pl. alma, szőlő, körte, barack, meggy/cseresznye."
Ááá. nem, tényleg nem drágák, eper 1200-1800 Ft/kg, meggy, cseresznye 1000-1300 Ft/kg, nem rég vettem sárgabarackot 900 Ft kg-s áron, alma is télen 250-300 Ft/kg, most már inkább közelít a 500-600 Ft-os árhoz.
Narancs is volt 200-250 Ft, ezen a télen most leginkább 300-350 Ft kg-ja, most már kb 500-600 Ft/kg, de ugye, nem olyan vészesen drágák a szezonális gyümölcsök. Persze, jóval olcsóbbak, mint egy doboz cigi, vagy egy üveg sör, vagy a benzin. Nem értem, hogy miért jó hazudni és áltatni magad, hogy nem drágák, hát igen, mihez viszonyítva? Gondolom a te több százezres fizetésedhez képest nem drágák.
A külföldről jövő paradicsomot és paprikát nem eszed meg, mert fúj permet (mintha itthon nem permeteznék, na mindegy), de napi szinten eszed/iszod a külföldről behozott narancsot és citromot, ami sokkal drágább.
Értő olvasás luxus ahogy elnézem. "Csak így hirtelen ennyi jutott eszembe", tehát nem írtam le minden létező ételt. ...bocsánat :D
Fejtsd már ki, hogy miért nem lehet ezeken élni? Mikor millió variációja van ezeknek az ételeknek.
Lehet hogy te ennyiért veszed, nálunk ez úgy működik, hogy mindig nézzük, mikor hol mi van jó áron, és azt vesszük. Csak ez ugye hetente fél óra, annyi ideje nincs egy embernek :D
Nem azt mondtam, hogy nem drága, hanem azt, hogy nem drágább, mint az egészségtelen.
Azon meg érdemes lehet elgondolkodni, hogy miért van minimálbéres fizetésed (pl. nem tanultál eleget), nem jó szakmát választottál, és ezek után továbbgondolni, hogy mit tudsz tenni azért, hogy többet keress. Mert ez így megint csak nyafogás. Elpanaszolod nekünk itt a nagy baodat, hogy minimálbért keresel, de nem nagyon hallottuk, hogy tenni is akarsz ellene, illetve teszel is érte jelenleg.
Az meg hogy én mennyit keresek, egyrész senkinek semmi köze hozzá, másrészt nem is értem, miért kell ilyenbe belefolynod, mert tök felesleges, ugyanis a válaszaim a minimálbéres megoldásra lettek alapozva. Lehet hogy minimálbéren élek én is, és lehet, hogy több százezret keresek, nem tudhatod. A válaszaimnak ehhez semmi köze.
Diplomás vagyok, a szakmámban dolgozom, viszont a kultúrában lévő dolgozókat minimálbérből fizetik csak ki. Imádom a munkám, nem fogom lecserélni.
Csupán irritál, hogy egyesek milyen félvárról mondják, hogy nem is drága, miközben legfeljebb csak neki nem az.
Tudod, minden viszonyítás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!