Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az étel főleg az édességek...

Az étel főleg az édességek olyan szintű függőséget tud okozni mint a kokain?

Figyelt kérdés

Ha ez ember eszik, azonnal robban az íz, azonnal jól érzi magát tőle az ember.

Tulajdonképpen az érzés hatásmechanizmusa olyan mint egy jó kábítószer.

Ezért van rengeteg érzelemből evő, ételfüggő?

2021. júl. 11. 20:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%

Igen, az agynak gyakorlatilag ugyanazt a területét ingerli.

Minden függőségért ugyanaz a terület felel, így a kajafüggőségért is.

2021. júl. 11. 20:32
 2/19 anonim ***** válasza:
52%

Nem teljesen. A kábítószerek nagyrésze testi függőséget is okoz, ha hirtelen abbahagyja az ember, akkor testileg is szenved. Egy "édességfüggőnek" viszont semmi testi tünete nem lesz, ha abbahagyja a csokievést (már persze ha amúgy normálisan táplálkozik, tehát elég kalóriát visz be, a colaivást nem csak abbahagyja, hanem vízzel helyettesíti...)

De az egyes jól írja, a kajafüggőség ugyanott an az agyban, mint a heroinfüggőség.

2021. júl. 11. 21:08
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
Igen, ugyanúgy függőséget okoz, ezért nehéz megszabadulni tőle. Nekem voltak testi tüneteim is, mikor leálltam a mindennapi cukros édességgel. Nem szimplán csak sóvárgást éreztem. Napi szinten, erősen fájt a fejem úgy 1,5-2 hétig, gyakori kézremegés, szédülés, még jó párszor a sírás is rám jött, olyan szinten vágytam valami cukrosra. Persze ezek idővel elmúltak, de nagyon nehéz időszak volt.
2021. júl. 11. 21:29
 4/19 anonim ***** válasza:
9%
Nem. A kokain fizikai függöséget okoz, egy étel olyat nem csinál.
2021. júl. 11. 21:30
 5/19 anonim ***** válasza:
80%
4. De, igen, tud függőséget okozni az étel is.
2021. júl. 11. 21:51
 6/19 anonim ***** válasza:
77%

Nem, sokkal rosszabb annál.

Drogok nélkül ugyanis lehet élni, étel nélkül nem.

A drogról, piáról, cigiről csak úgy lehet leszokni, hogy leteszed és soha többet nem szívsz. Olyan nincs, hogy pl. eddig mindennap holt részeg voltál, és mostantól beéred 1 fél pohár borral.

Enni muszáj. Ezért egy pokol az élete annak, aki ételfüggő, és rohadjon meg mindenki, aki lenéz egy kövér embert.

2021. júl. 11. 21:53
 7/19 anonim ***** válasza:
94%

6-os

Egy kábítószer, vagy alkoholfügggő embernek azért szintén igen kemény sorsa van (most attól függetlenül, hogy magának okozta-e).

Viszont tökéletesen megfogalmaztad. Nem vagyok kövér (bár voltam), de szenvedést okoz az étel. Mert enni muszáj. Pedig mennyivel jobban el lenék, ha nem kellene enni... Sokkal könnyebb.

És ez egyébként az alkoholistékra is igaz. Egy pohárkával inni péntek esténként, sokkal nehezebb, mint nem inni. Az az igazi emberfeletti akaraterő.

Es akinek az étellel van ilyen kapcsolata, az állandóan kínozza magát. Ezért fontos, hogy rendbetegyük a kiváltó okot. Csak azt megtalálni nem egyszerű.

2021. júl. 12. 14:05
 8/19 anonim ***** válasza:
17%

De a mai világban már annyi szinte kalóriamentes finom kaja van, mi olyan nehéz ebben?

Én úgy dobtam le 15kilót, hogy tök jókat ettem, csináltam magamnak mindenféle diétá snacket.

Igaz én ennyit nem akartam fogyni, de egyszerűen nem lehet meghízni a házi készítésű egészséges ételektől.

Napi 1800kalóriát vittem be, ebből az uzsonna mindig valamilyen pohárkrém, zabpalacsinta, joghurtos palacsinta, egészséges süti volt, ehhez jött még pl alma-mogyivaj tízórai, bőséges reggeli ebéd vacsi.

Bementek a boltba és ezer féle diétás étel kapható, csokik, joghurtok, de otthon is tudtok csinálni édesítőszerrel és egészséges liszttel.

Néha a sima kaja is belefér nyilván, egy egy naptól senki nem hízik el.

Ha valaki mondjuk éjjel nagyon éhes édességre, miért nem tol be egy kazein pudingot? Vagy túrókrémet gyümölcsökkel,kakaóporral?

Szóval bocs de én nem vágom mi a bajotok, egy drogos nem tudja lightos szerekkel kiváltani a függőségét, viszont rengeteg isteni egészséges kajával kordában lehet tartani az étvágyat.

2021. júl. 13. 08:18
 9/19 anonim ***** válasza:
17%
Ja és mielőtt jöttök itt az IR PCOS kifogással, hát én is az IR miatt kezdtem bele az életmódváltásba, rajtam is volt plusz kiló, milyen érdekes :) nekem sikerült :))
2021. júl. 13. 08:19
 10/19 anonim ***** válasza:
88%

8, én pl nem szeretem az általad említett kajákat, gusztustalannak tartom. Mindenkinek más az ízlése.

Ja, és mindenki tudja hogy ezek a fogyókúrás cuccok soha nem lesznek olyan finomak mint a klasszik kaják, ha azok lennének akkor ezeket tömné mindenki és nem lenne senkinek súlyproblémája.

Elég magas lóról beszélsz ahogy látom, ez a stílus a legrosszabb, mikor valaki lefogy (vagy elér bármit az életben) és utána lekezelően beszél mindenkiről aki ugyanabban a cipőben jár amiben anno ő is.

Mellesleg a drogosokat is lightos szerekkel kezelik az orvosok, ami kiváltja a drogot. Anélkül belehalnának az elvonásba.

Már amelyik egyáltalánmegy elvonóra.

Az 1800 kalórián meg egyszerre nevettem fel, és sóhajtottam hogy milyen jó egyeseknek. Te annyival lefogytál, én meg annyitól híztam meg. Mindenkinek eltérő a kalóriaszükséglete, függ a nemtől, a kortól, a magasságtól, az emésztéstől, és nagyon könnyen beszélnek azok akik ilyen sokat ehetnek és mégis fogynak, akinek viszont ilyen 1300 körül van a napi szükséglete, azok egy normális ebédet sem ehetnek meg, mert akkor viszont a reggeliről és a vacsoráról mondhatnának le egészében. Nemhogy még uzsonna meg éjszakai evés amikről te beszéltél...

2021. júl. 13. 08:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!