Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Bajba vagyok a kajálással,...

Bajba vagyok a kajálással, mit tegyek ?

Figyelt kérdés

Az a helyzet , hogy a genetikat tekintve eléggé sportos alkat vagyok másokhoz képest . Igaz sok sok évvel ezelőtt verseny sportoltam és a mai napig elmegyek néha néha biciklizni, futni vagy valami csoportos aerobik órára ha kedvem tartja de túlzásba nem viszem . Télen van hogy hónapokig max csak sétálok .

A lényeg hogy van kb 5 -6 kg feleslegem és le szeretném adni valahogyan hogy megmaradjon az ,, izmosabb’’ alkatom. Viszont az evéssel bajba vagyok. Válogatós vagyok nagyon . Nem szeretem a húst , lusta vagyok főzni sokkal egyszerűbb összedobni egy szendvicset vagy bevágni egy péksütit vagy egy szelet csokit . A zöldségeket szeretem, tejtermékeket , 1-2 gyümölcsöt , tojást , sajnos az édességet is. Viszont így nem sok fehérjéhez jutok. Rettenetesen zavar hogy tényleg jó alakom lehetne de nem tudok normálisan enni . Hogyan tudnám leadni ? Még annyi , hogyha tényleg megyek bringázni és társai rettenetesen éhes vagyok és nem bírok 1200 -1400kaloriakon koplalni pedig a magassagom és a súlyom alapján valami hasonló kalória kellene. 156/58

2021. jún. 19. 08:36
 1/4 A kérdező kommentje:
Annyival kiegészíteném, hogy nem feltétlen az a bajom az éhséggel hogy huu de ennék valamit hanem szabályosan rosszul leszek. Nincs energiám, szédülök fázok akár 30 fokban is.
2021. jún. 19. 08:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

a megoldás: vegyél erőt magadon. nem tudom milyen válaszra számítottál, jelenleg még nem tudod tablettában bevenni a napi kalóriát, úgyhogy enni kell. ha válogatós vagy akkor erőt veszel magadon, nem vagy már gyerek. ha lusta vagy főzni, akkor erőt veszel magadon, mint egy felnőtt. ha el akarsz érni valamit (bármit), azért doglozni kell. ez sokszor kényelmetlen, de maradhatsz dagadt is, az semmi minkába nem kerül.

remélem segítettem :)

2021. jún. 19. 09:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
#1 ez szerintem alacsony vércukor. megoldás: enni kell. próbálj meg lassú felszívódású szénnhidrátokat enni (ez nem cukros édességet jelent!)
2021. jún. 19. 09:42
 4/4 anonim ***** válasza:

ha tényleg sportolsz mellette aktívan, napi 4-5ször minimum, akkor mondjuk tudsz enni 1600 kalóriát is akár és fogyni fogsz, ezzel ki lehet tolni

a fehérjéből meg marad a tofu és a tojás

omlett, rántotta stb

hüvelyesekből meg sörélesztőpehelyből hiáb mondják, nem lehet annyit bevinni, ami ahhoz kell, hogy ilyen kevés kcal mellett ne veszíts izmot. ha a főzéssel van baj, akkor mondjuk két tömb tofut készíts el egyszerre kétféleképpen, tedd hűtőbe és beledobod csak a szenvicsbe amit amúgy is ennél. egyik étkezésbe tofu, másikba tojás, a harmadikba meg hüvelyesek, gomba, light sajt, joghurt és társai. nagyon magas a fehréjetartalma a túrónak. és a zsírszegény túrónak ahhoz képest nagyon kcisi a kalóriatartalma. ráteszed a gyümölcsöt és kész a desszert. vagy egy kis vaníliaaromával és citromhéjjal összekevered, két kocka étcsoki a tetejére és fehérje is van benne, finom is és az édesség élményt megadja a csoki meg a gyümölcs. csak kicsit unalmas lesz a tofu, tojás, túró kombináció egy idő után

ha bele tudsz nyúlni a tárcába, akkor jönnek a fehérje szeletek és shakek, de sok a rossz ízű és a rossz minőségű is, vigyázni kell. a tiszta borsó avgy rizsfehérje például opció lehet vagy egy whey. és mondjuk az étkezés kalóriájának veszed a kétharmadát, ondjuk 2 szendvics helyett egyet eszel és megiszol egy shaket. vagy tudsz fehérjeporból palacisntától kezdve császármorzsán át a pitéig mindent sütni. de az is idő

viszont ha válogatósan és lustán lehetne fogyni, nem lenne lehízott az ország

2021. jún. 20. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!