Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan növeljem a fehérjebevit...

Hogyan növeljem a fehérjebevitelt?

Figyelt kérdés
A súlyom alapján 112,5-150 gramm fehérjére van szükségem a fogyáshoz. Ma ettem a legtöbbet fehérje szempontjából és így is csak 67 grammot sikerült összehoznom. Ittam tejet, ettem csirkemell szeletet, meg sült csirkemellet is, joghurtot, tojást. Adagok: tej 2dl, csirkemell 2 szelet, sült csirkemell 102 gramm volt (ennél többet már a többiek miatt se vehetek el), joghurt 150 gramm, 2 tojás. Mit változtassak? Vagy mit egyek még? Vagy ez is elég? Igazából a bevitelt egy kalkulátor alapján néztem a body.builder-en, ott ahol súlycsökkentésről írnak. Vagy lehet ez nem átlagembernek van? :D Mozgást tekintve fél óra futás, háromszor egy héten.
2010. aug. 25. 19:23
 1/10 anonim ***** válasza:
46%
body.builder-már bocs,de egy szar!ha nem akarsz olyan izomagy lenni mint azok ott,akkor nem kell annyi fehérje,pláne nem minden nap,ez is túl sok volt és összevissza.egyél inkább babot,lencsét.meg a zöldségeket és gyümölcsöket se felejtsd el....nemkell minden nap csak húst enni
2010. aug. 25. 21:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem csak húst ettem, zöldséget is, csak a fehérjés ételeket emeltem ki, hisz erre irányul a kérdésem. Az oldalon nem azt a részt néztem, ahol az építésről van szó, hanem, ami a fogyásra vonatkozik. Valaki tudja, mennyi lenne az ideális fehérjebevitel?
2010. aug. 25. 22:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Fogyókúránál minél többet, annál jobb; kb. 160-180g/nap. Minimális szénhidrát, a testsúlyodnak megfelelően (ahány kg vagy annyi ch-t kell bevinned). Legjobb fehérjeforrás a hal, csirkemell, zöldségekből esetleg a szója.
2010. aug. 25. 22:33
 4/10 anonim ***** válasza:

Az első válaszolónak annyit hogy nagy balf@sz! Ez a "ha nem akarsz olyan izomagy lenni" szöveg.. gondolom te bármikor akkora "izomagy" tudnál lenni ha betartanád amik a bb.hu-n vannak.

A kérdezőnek, a diétába fehérje legyen minél több. Lehetőleg egy nap 6 alkalommal próbálj táplálkozni. Legjobb fehérjék a csirke, pulyka, tengeri hal, tojás, szója. A tejet, joghurtot szerintem hagyjad, abba több a szénhidrát mint a fehérje, és az a kevés fehérje sem igazán használható. A futást ha tudod mindennap csináld, minimum 30 percet.

2010. aug. 25. 23:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Első.Diéta alatt akarja csak megemelni és okosan teszi.

Kérdező.Erre van a protein turmix.Ugyanaz,mintha ennél csak iszod.Vízzel idd!Szerintem mehetne több tojás és sovány túró is.Folyékony édesítővel leöntöd és kész.

2010. aug. 25. 23:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Ilyen válaszokat vártam :). Tudom, hogy a hal jó dolog lenne, csak az a gond, hogy nem szeretem, és ez még enyhe kifejezés. Napi 5x eszek, ennél többet már sehogy sem tudnék összehozni. Lehet, ha majd hozzászoktam, más lesz, egyelőre ez is lefáraszt :D. Teljesen eltelít, isteni. Az említett legjobb fehérjékből csirke szokott lenni heti 2-3x, nem én főzök, ezt nem szabályozhatom, amíg "eltartanak". A tojást viszont minden napra be tudom iktatni, szerencsére. Sajnos a többi nálunk nincs. Így marad még a tej és a joghurt. Lehet nem a legjobb választás, de még így is jobb, mintha ez se lenne, legalábbis remélem, hogy így van :). A túróra nem is gondoltam, ez jó tipp, köszönöm :). Ami a futást illeti, gondolhatjátok, hogy eddig nem igen mozogtam, tehát ezt még szoknom kell. Egy darabig minden nap biztos nem fogok tudni menni, majd remélem pár hét múlva már tudom növelni a gyakoriságot :). Ezek a protein turmixok nagyon drágák, legalábbis így hallottam, vagy van megfizethetőbb, de minőségi? Örülnék pár tippnek.
2010. aug. 26. 12:01
 7/10 anonim ***** válasza:

A fehérje turmixok minőségéről sokat lehetne beszélni.

Ha pl a tescoban veszel,vagy neten rendelsz ismeretlen cégtől nem biztos,hogy az van benne ami rá van írva.

Én scitec-et szoktam venni.Nem a legolcsóbb,de én meg vagyok vele elégedve.

Vagy még az auchanban árulnak nőknek "fehérjét".Megnéztem a kisbetűs részt a dobozon-fehérjetartalom 30%:).

2010. aug. 27. 21:26
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2010. aug. 27. 22:43
 9/10 escrogar ***** válasza:

tejsavót tolj, az olcsó és jó cucc.

babot nehogy egyél, szénhidrátbomba...

2010. aug. 27. 23:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Akkor még szerencse, hogy ne szeretem a babot :D.
2010. aug. 27. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!