Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tojás,mint fogyókúrás alapanyag?

Tojás,mint fogyókúrás alapanyag?

Figyelt kérdés
Olvasok a tojásról pro és kontra(itt a koleszterinre gondolok). A kérdésem, hogy hetente 3-4 nap is ehetek tojást? Alkalmanként kettőt szoktam elkészíteni.

2021. jún. 4. 21:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Aktív életmód mellett simán lehet enni annyi tojást.
2021. jún. 4. 21:13
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én csak akkor tudok fogyni, ha tojást eszem, mert borzasztó egyszerű követni vele a kalóriákat. Ha reggelire vagy vacsorára 3 főtt tojást eszem, ami max 180 kcal, és a másik 2 étkezésnél odafigyelek, akkor biztos hogy kalória mínuszban maradok.
2021. jún. 4. 21:50
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Szóval ha heti 4x eszel és mindig kettőt, akkor az max. 8 tojás egy héten, szerintem az nem sok, szerintem az simán belefér.
2021. jún. 4. 21:53
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ehetsz belőle szinte akármennyit, a tápanyaga jó, de special én utálom, sosem ettem, mégis tudok bevinni elég fehérjét.
2021. jún. 4. 22:03
 5/15 A kérdező kommentje:
Én szeretem,többféleképp elkészítve is. Reggelire nehezen találom ki mit egyek. De így már nyugodtan fogom enni.
2021. jún. 4. 22:05
 6/15 anonim válasza:
68%
Ennyi koleszterin belefér simán. Ahhoz hogy gondot okozzon, naponta kellene kettőt-hármat elfogyasztani, de ezt az emésztésed amúgyse tolerálná hosszú távon.
2021. jún. 4. 22:05
 7/15 anonim ***** válasza:
78%
A koleszterin marhaság. Ezerszer meg lett cáfolva. Edd tonnaszámra! Legjobb dolog, hiszen egy teljes madárélet minden hozzávalója benne van. Ennél sokrétőbb étel nem nagyon van.
2021. jún. 5. 00:35
 8/15 anonim ***** válasza:
90%

Na, hogy legyen valami tudományos alapja a dolognak.

A jelenlegi állás szerint napi 3 egész tojás teljesen egészséges az ember számára. A tojások a HDL, azaz a jó fajta koleszterolt növelik. Az emberek 70 százalékánál nem nőtt a teljes vagy az LDL koleszterol (ami a rossz fajta) a napi három tojástól. Elvétve akad olyan ember, akinél az LDL egyes kevésbé ártalmas altipusai megnövekednek.

De azt is számoljuk hozzá, hogy a testmozgás, aktív életmód képes csökkenteni az LDL koleszterolt, szóval még ha túl is lépnéd ezt a napi 3-4 tojást, simán tudod kompenzálni egy kis mozgással.

2021. jún. 5. 01:13
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm 8-as.
2021. jún. 5. 06:52
 10/15 anonim ***** válasza:
68%
Akár naponta is eheted, én azt teszem, nagyon egészséges, tele van vitaminokkal, hasznos tápanyagokkal. A tojás egy sokoldalúan elkészíthető teljes értékű élelmiszer!
2021. jún. 5. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!