Az alábbi fogyókúrát követem. Hasznosnak találod, vagy hol változtatnál rajta?
Sziasztok!
Öt kilótól szeretnék megszabadulni. Nem vagyok a gyors fogyás híve, nem szeretném ezt az öt kilót 1-2 hét alatt leadni. Az alábbi étrendet alakítottam ki magamnak, nem tudom, hogy ez jó lesz-e.
Reggeli: általában valami gyümölcs (többet sajnos nem is kívánok, nem vagyok egy "bereggelizős" típus) vagy valami sovány sonka, természetesen kenyér nélkül. Esetleg főtt tojás.
Ebéd: Amit anya csinál. Ma pl. 1 tál gulyásleves volt és 3 palacsinta porcukor nélkül.
Vacsora: Többnyire ez is gyümölcs, vagy valamilyen zöldség féleség.
Igyekszem az étrendemből kiiktatni a kenyeret, pékárut és colat (ilyeneket mondjuk három hete már nem is fogyasztok, a mai gulyás mellé sem ettem kenyeret.) Minél több zöldséget és gyümölcsöt próbálok enni. Nyilván az ebéd adagomnak sem 6 fogásból kell állnia, és kevesebb zsíros ételt kell ennem.
+ mindennap futok egy órát. A futás mennyiségét a napokban emeltem egy órára, régebben csak 20 percet bírtam, aztán a pofámba kaptam, hogy ezzel a 20 perccel nem érek semmit, mert csak 20 perc után indul be a zsírégetés. Kb. 1 hétig futottam mindennap 20 percet és a fenti diéta szerint éltem (csak az ebéd nyilvánvalóan nem mindig leves volt meg palacsinta) és csak fél kilót fogytam... a napokban emeltem egy órára a futás mennyiségét, eleinte nehéz volt, de most már bírom és nagyon élvezem, mondhatni imádok futni. 2 naponta szoktam továbbá 200 felülést csinálni, ami tudom, hogy a pocin lévő zsírt nem tünteti el, de azért izmot rám rak. Van itthon Rubint réka dvd is, amit egy ideig csináltam, de nekem sajnos nem jött be, mert unalmasnak találtam. Elég kemény a dvd, de még talán végig is tudnám csinálni, ha nem mindig ugyanazokat a gyakorlatokat kellene ismételnem.
A fentieket követve elképzelhető, hogy 1 év alatt lefogyok 5 kilót? Nyilván jobb szeretném hamarabb is, meg rajtam tényleg csak ez az öt kiló van ami nem kellene, de várok én akár 1 évet is. :) Meg azért nem szeretnék egész nap füvön élni. Anyum nagyon jól süt és főz, nem akarom őt ebbe az egész fogyókúrás mizériába belevonni, nem szeretném ha külön nekem csinálna fogyis kajákat, a családunk többi tagjának meg főzne mást. Eszem én is azt amit ők, csak kisebb adagban és csak napi egyszer. Ezenfelül futás mindennap keményen.
Vélemények? Tanácsok?
Köszönöm.
Estére már ne egyél gyümölcsöt, mert a gyümölcs éjszaka olyan folyamatokat eredményez a szervezetedben, mintha alkoholt ittál volna. Erjed a gyümölcs az emésztőszerveidben, természetesen nem az akkor jelentkező eufóriára gondoltam.
A futás nagyon jó, viszont a zsírégetés nem úgy működik h 20 perc után csiribí-csiribá na mostantól zsírt égetek. Hanem ún. köredzést lenne érdemes csinálnod. Mondjuk 5 perc sétával bemelegítesz, aztán 2 perc futás, majd újra séta mondjuk 2 percig, és ezt követően futás-séta váltogatása egy 30-40 percen át. Ennél többet nem érdemes, mert az csak kalóriaégetés lenne, ami nem ekvivalens a zsírégetéssel.
Szerintem az édesség mértékkel belefér, mert különben a szervezeted megvonásként éli meg a sóvárgásodat. Mértékletesség.
Szia!
Rendben van, akkor este no gyümölcs. :) Futni meg stadionban szoktam, méghozzá úgy, hogy itthon bemelegítek egy kis nyújtógyakorlattal, ott meg futok folyamatosan vagy fél órát. Utána körbe sétálom a stadiont egyszer, majd ismét fél óra vagy húsz perc futás következik. Aztán megint egy kis séta. 1 óra 15 percet szoktam tölteni a stadionban, ebből kb 1 óra a folyamatos futás, 10- 15 perc séta van.
A futás nagyon jó, viszont a zsírégetés nem úgy működik h 20 perc után csiribí-csiribá na mostantól zsírt égetek. Hanem ún. köredzést lenne érdemes csinálnod. Mondjuk 5 perc sétával bemelegítesz, aztán 2 perc futás, majd újra séta mondjuk 2 percig, és ezt követően futás-séta váltogatása egy 30-40 percen át. Ennél többet nem érdemes, mert az csak kalóriaégetés lenne, ami nem ekvivalens a zsírégetéssel.
Szerintem az édesség mértékkel belefér, mert különben a szervezeted megvonásként éli meg a sóvárgásodat. Mértékletesség.
Szerintem amit csinálsz, az éhezés. Se reggeli, se vacsora... 1-2 hónap alatt meglesz az 5 kiló, utána viszont feljön 8-10, ebben biztos lehetsz.
KELL kenyeret enni, reggelire, teljes kiörlésűt. És kell vacsorázni, legyen benne fehérje is. A palacsinta valóban felesleges, még cukor nélkül is, de még szerencse, hogy legalább ennyit ettél.
Lehet úgy főzni, hogy neked lesz fogyis kaja a családnak meg rendes: legyen valami hús párolt zöldséggel vagy friss salátával, te ennyit eszel, a többieknek pedig emellé legyen egy kis krumpli, rizs. Ők is jobban járnak, ha egészségesebben kajálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!