Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Pajzsmirigy alulműködés...

Pajzsmirigy alulműködés mennyire befolyásolja a diétát ?

Figyelt kérdés
Egyéb okok miatt vérvételre kellett mennem és kiderült hogy gond van a pajzsmiriggyel. Egy hónapja diétázom de nagyon nehézkes a dolog, olyan mintha nem akarnának moccanni a kilók. Napi kb 1300 kalóriát viszek be, mindennap sétálok legalább 2 órát és tornázok itthon hetente 2-3 alkalommal. Háziorvost kérdeztem azt mondta azért nem tudok lefogyni mert lusta vagyok nem a pajzsmirigy miatt. Elég nagy a túlsúlyom de most tényleg elhatároztam hogy életmódot váltok.
2021. máj. 20. 21:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%

Litániás vagyok. Igazad volt, nem volt hozzá kutatások kapcsolva. Remélem ez így elég lesz.

A pajzsmirigy probléma összefügg az inzulin rezisztenciával: [link]

A kortizol termelés felborulása rásegíthet az inzulinrezisztenciára: [link]

A stressz, kortizol és hízás összefüggése: [link]

Pajzsmirigy funkció hatása a női hormonokra: [link]

A test beállítottsága egy bizonyos súlyra és kalória fogyasztásra (akár rosszul): [link]

Összefüggés a bélflóra felborulás és a hízás között: [link]

Étkezés és a pajzsmirigy összefüggése: [link]

Pajzsmirigy hormon hatása az ösztrogénre/progeszteronra: [link]

Leptin rezisztencia, pajzsmirigy hormonok és túlsúly: [link]

[link]

2021. máj. 21. 11:45
 12/14 anonim ***** válasza:
8%

Bocs, utolsó, de a kérdezőnek nem litániákra van szüksége, hanem konkrét gyakorlati jótanácsra.

Teljesen fölösleges amatőrként orvosi publikációkban vájkálnod, mert magad sem érted az összefüggéseket.

Okoskodsz itt, játszod a szakértőt...

Nem erre van szüksége a kérdezőnek!

2021. máj. 21. 11:55
 13/14 anonim ***** válasza:
17%
Nem értek ehhez és az írást sem olvastam el... Csak annyit mondok, hogy keresztanyám is ezt mondta 0-24, hogy "ő nem tud fogyni, mert pajzsmirigy"... Érdekes, egyszer komolyan vette magát és 40+-osan leadott kB negyven kilót szóval nem hiszem, hogy különösebben akadály lenne
2021. máj. 23. 08:06
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Utso: gratulálok a keresztanyadnak de én egy szóval sem írtam hogy nem tudok fogyni mert pajzsmirigy. Ha már írsz azért nem árt legalább a kérdést rendesen elolvasni..

2021. máj. 23. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!