Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen módszerrel lehet...

Milyen módszerrel lehet leadni 20-30kg-ot egészségesen?

Figyelt kérdés
Sajnos a terhesség alatt rengeteg kg rámjött és ahelyett, hogy szépen ment volna vissza a súlyom, még ráhíztam! Most 52-es a ruhaméretem, a 46-48-as helyett. Már elkezdtem "lightosan" diétázni (kiiktattam a cukrot és a felesleges szénhidrátokat), amivel már 6-7 kg-ot fogytam, de fél év alatt, szóval nagyon nehezen és lassan. Tudom, mindenki a sportra esküszik, de itt a bibi, hogy aktívan nem tudok sportolni, mert szív és érrendszeri problémáim vannak (sajnos évek óta, nem evégett alakult ki). olvasok itt a sok csodaszerről, de én valahogy ezekben nem hiszek. Tudna valaki tanácsot adni, hogy folytassam? Vagy van itt olyan, akinek sikerült jelentős súlytöbblettől megszabadulnia?
2010. aug. 24. 09:12
 1/8 anonim válasza:
48%

90 napos diétát próbáld ki! És jógázz vagy ússz vagy pilates-ezz, ezok nem terhelik meg a szívedet. De én a helyedben beszélnék egy személyi edzővel és egy dietetikussal :)

Gyorsan ne várj nagy eredményt, mivel annak jojo-effektus a vége, tapasztalatból mondom.

Sok sikert!

2010. aug. 24. 09:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt pont tegnap írtam le hasonló kérdéshez:

Nekem unokatesóm fogyott úgy kb 25 kg-ot otthoni tornával.

Kevesebbet evett mint addig és sok zöldséget, gyümölcsöt és fehér húsokat(csirke,hal). Mindig reggelire ette a nehezebb kajákat aztán ebédre vmi levest és párolt zöldséggel vagy salátával a húst, vacsira meg joghurtot vagy valami könnyű kaját. Ha napközbe megéhezett vagy vacsi után akkor egy kis zöldséget vagy gyümölcsöt evett. De mikor elérte az eredményt utána nem foglalkozott úgy sem a mozgással, sem a kajával és szépen visszahízott vagy 30 kg-ot :(

Vagy esetleg vehetsz szobabiciklit és amikor épp ráérsz akkor tudsz biciklizni akár napi több órát is és így felügyelet mellett van a baba is :)

2010. aug. 24. 09:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
igen, pont erről írtunk tegnap, idelinkelem neked: http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__11..
2010. aug. 24. 09:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora fogyáshoz a módszertől függetlenül mindenképpen ajánlott a folyamatos orvosi kontroll, főleg ha még szívproblémád is van. Akármibe is kezdesz, beszélj a háziorvosoddal előtte.
2010. aug. 24. 19:52
 5/8 escrogar ***** válasza:
50%

hagyd a francba az ilyen divatdiétákat. mindegy mikor és mit eszel, ha nem mozogsz, hízlal. számold ki BMR kalkulátorral (basal metabolic rate) a napi kalóriaszükségletedet, ebből vonj ki 500-at (ne többet, a test azt már nem tolerálja, és elkezd izmot is bontani), és kezdj el testmozogni. leghasznosabb a futás és a konditermes, kevés ismétléses nagy súlyos edzés. a kérdés, hogy mit akarsz, fogyni, vagy fogyni ÉS izmosodni?

a fogyás attól függ, hogy van-e akaraterőd segíteni magadon, és végigvinni az étrendedet, amit megtervezel. nincs nassolás, nincs sütike, meg kólácska, egészséges étel van és víz.

ha csak fogyni akarsz, kezdj el futni járni (nem kell sokat, kezdésnek pár kilométer is megteszi, gyaloglásokkal), mellette BMR mínusz 500 kcal, és ezt vidd be kb. 30% fehérje, 50% szénhidrát, 20% zsír arányban, a nap folyamán kb. egyenlően elosztva). kcal.hu segíthet, illetve angolul sok hasonló tervezőprogram létezik. ezzel heti egy kilót leadhatsz, ha több menne le, az vízsúly, az úgyis jojózni fog.

ha izmosodni is akarsz, akkor futás helyett kezdj el gyúrni, kb. 50% fehérje, 40% szénhidrát, 10% zsír alapon vigyél be tápanyagot, viszont a fehérje legyen 1g/testsúlykilogramm, erre figyelj, ebből lesz izom. ekkor ne járj el futni, így tudsz heti fél kilót leadni, azért csak ennyit, mert izom is fog rád mennim, és az pl. nehezebb, mint a zsír. a lényeg, hogy a testzsírszázalékod csökkenjen, ezt pl. sztem méresd le (nézz utána, angolul meg magyarul is sok infó van róla), a testsúlnak nem kell nagy méretben csökkennie, ha a súlyzósat választod.

2010. aug. 27. 23:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok

én ilyen feleslegnél nem javasolnám a futást, inkább torna, biciklizés, úszás

2010. aug. 27. 23:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, szépen hazavághatja a futás a térdízületet.
2010. aug. 28. 00:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Halló, írtam, hogy aktívan nem szabad sportolnom, gyermekkorom óta szív problámáim vannak
2010. aug. 29. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!