Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi alapján válasszak fehérjeport?

Mi alapján válasszak fehérjeport?

Figyelt kérdés

Szeretnék izmosodni és zsírt veszteni, ezért elkezdtem életmódot váltani, kalóriadeficitben vagyok és rendszeresen sportolok.

Viszont azt vettem észre, hogy túl kevés fehérjét viszek be, ezért gondoltam, a proteinpor jó megoldás lenne, de annyi féle van, hogy nem tudok eligazodni :D.

Ha valaki jártas ebben, tudna segíteni mire kell odafigyelni?

2021. máj. 16. 10:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Az mindegy, melyiket veszed, viszont az nem mindegy, mennyire tartod be a többi táplálkozásra és mozgásra vonatkozó előírást.

Ez olyan mint az "intelligens" mosópor, amelyik felismeri a foltot és kiszedi. A nem intelligens is ugyanezt csinálja.

2021. máj. 16. 10:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Először is próbáld valódi ételekkel biztosítani a fehérjeigényed! A sovány húsok mellett ajánlom a zsírszegény túrót, vagyés a light sajtot.

Ha mindenképp por, akkor a tejsavófehérjét (whey) ajánlom. Figyelj arra, hogy a megvásárolt terméknek hány százaléka fehérje, mert nagy különbségek vannak. A 75-80 százalék már jónak számít. Más (pl. kreatin) ne legyen benne! Bár izomnöveléshez nem a legjobb, de olcsó megoldás a szójafehérje. Két konkrét termék:

[link]

[link]

2021. máj. 16. 12:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Hagyd a kalóriadeficitet. Előbb szedj fel izmot, utána mehet. Én is úgy kezdtem ahogy te, elvesztettem a zsírt, de nem volt rajtam igazi izomtömeg a kalóriadeficit miatt. Szóval most kalóriapluszban tolom.

Persze ha csak annyit szeretnél elérni, hogy sportos legyél, izmosodni szeretnél, és nem izmosnak lenni, akkor folytathatód úgy is. Én gyors felszívódású porokat használok, edzés után.

2021. máj. 16. 13:35
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem olyan magas a fehérje igényed, mint a táp kieg gyártók reklámozzák. A napi beviteled 10-15 %-a legyen fehérje, több nem kell. A közhiedelemmel ellentétben nem a fehérje bevitel a legfontosabb izmosodás szempontjából sem. Zsírvesztésnél sem.
2021. máj. 16. 14:10
 5/7 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó akkor mi a legfontosabb?

Miből épül izom, ha nem fehérjéből szerinted? Ez nem közhiedelem, hanem bizonyított tény, így működik biológiailag a test. Elég volt az első tanulmányt megnyitnom ami a fehérje és az izom szavakat tartalmazza.

[link]

2021. máj. 16. 14:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Az izom a fehérjéből épül, ez valóban tény. Csak az a nem mindegy, hogy mennyi fehérjére van szükség, mennyi épül be. Ugyancsak az első találat a "how much protein per day" kérdésre a 0,8 g/tskg. Ha edzel, akkor valamivel több kell. Hány kg izmot tudsz reálisan felszedni egy évben? A 10 kg tiszta zsírmentes izomtömeg egy évben egy elég erős becslés, ennyit jó eséllyel nem fogsz, de számoljunk ezzel. Az izomnak csak egy negyede protein, a többi víz. Tehát évi 2500 g többlet fehérje kell. 365-el osztva kijön, hogy ez a szám alig 7 g naponta. Ennyivel kell többet enned a 0,8 g alapszükséglet mellé. Még ha úgy számolunk, hogy csak a bevitt protein harmada (ez pedig természetesen nagyon alacsony becslés, 90 % körül mozog valójában) szívódik fel és hasznosul, ez akkor is alig 20 g többlet naponta. Ha tényleg a fehérje a testépítés alfája és omegája, akkor hová tűnik az a sok fehérje, amit mindenki emleget, hogy be kell vinni? Ami olyan sok, hogy fehérje por kellene hozzá.
2021. máj. 16. 23:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, a legfontosabb az elég kemény edzés, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás a regeneráció miatt, valamint a (nem túl nagy) kalória többlet, amelyhez a legjobb a sok szénhidrát, mert az a legjobb energiaforrás. Természetesen nem a cukorra és a fehérlisztre kell itt gondolni. Szóval lényegében, ha eleget eszel teljesértékű ételekből, akkor jó edzés és pihenés mellett fogsz fejlődni. Nem kell figyelni a fehérjét, mert ha eleget eszel (és nem kizárólag gyümölcsöt eszel egész nap), akkor ki van zárva, hogy túl kevés fehérjét vigyél be. Gyakorlatilag még akkor sem menne egy átlagos étrend mellett, ha akarnád.
2021. máj. 16. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!