Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúrához reggelire zabkorp...

Fogyókúrához reggelire zabkorpa vagy zabpehely? Melyik jobb?

Figyelt kérdés
(mi a különbség a zabkorpa és búzakorpa közt?)
2010. aug. 23. 19:09
 1/2 Leila3 válasza:
Szerintem jobb a zabkorpa,de neten jobban utána tudsz ennek nézni,hogy melyik jobb,és miért.
2010. aug. 24. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

1. A ZABKORPA


A zabkorpa – és feltétlenül megjegyzendő: nem a zabpehely, valamint nem is a búzakorpa – bátran állíthatjuk, hogy szinte valóságos csodaszer. Csökkenti a koleszterinszintet, jótékonyan befolyásolja a cukorbetegséget, javítjaa belekben a tápanyag továbbítását, és megelőzi a bélrendszeri rákos megbetegedések kialakulását. Saját vizsgálataim és megfigyeléseim mindenekelőtt a zabkorpának a súlyfeleslegre gyakorolt hatására vonatkoznak. A zabkorpa legfontosabb tulajdonsága, hogy a földön rendelkezésre álló valamennyi élelmiszer közül ennek a legmagasabb a vízben oldódó rosttartalma, és nagy mennyiségben tartalmaz bétaglukánt. A zabkorpa rostok két legfontosabb tulajdonsága egyrészt a rendkívül jó vízfelvevő képességük (saját tömegük 20–30-szorosának megfelelő mennyiségű vizet képesek magukba szívni), másrészt pedig az a sajátosságuk, hogy képesek hozzátapadni gyakorlatilag mindenhez, ami érintkezésbe kerül velük. E két tulajdonságuknak köszönhetően a következő hatást fejtik ki a szervezetben: amint a szájon át a gyomorba kerülnek a zabkorpa rostok, ott azonnal megszívják magukat nedvességgel. 15 grammnak megfelelő, azaz egy evőkanálnyi zabkorpa 450 grammnyi vizet képes felvenni, s minthogy ilyen módon „megdagad” a gyomorban, nagyszerűen csökkenti az éhségérzetet. A gyomorból a mintegy 11 méter hosszú vékonybélbe érkezik a tápanyag, ahol pépes állagú béltartalomként halad tovább a tápcsatornában, miközben az emésztés folyamatában komoly fizikai és kémiai változásokon megy át. A belek mozgásából adódóan végbemegy egy mechanikai folyamat, a belekbe került tápanyagok gyúrása-dagasztása. Emellett pedig párhuzamosan zajlik egy kémiai folyamat is, amelyről a gyomorenzimek, az epe, valamint a hasnyálmirigy nedv gondoskodnak. E zsírokban, cukrokban és kalóriákban meglehetősen gazdag, pépszerű béltartalomban – nagyfokú viszkozitásának köszönhetően – a zabkorpa rostokhoz hozzátapadnak a vele érintkezésbe kerülő kalóriahordozók, amelyek

ebben a formában nem tudnak átjutni a bélfalon, és nem szívódnak fel a szervezetben, hanem az emészthetetlen korpaszemcsék csapdájába esve a széklettel együtt maguk is kiürülnek. Valahányszor elfogyasztunk egy evőkanálnyi mennyiségű zabkorpát, kalóriavesztést idézünk elő a szervezetben, amely természetesen nem túl jelentős, de valamennyi étkezésnél megismételhető, és korlátlan ideig alkalmazható. A zabkorpát rendszeresen fogyasztók székletének vizsgálata alapján megállapították, hogy egy leveseskanálnyi zabkorpa olyan mértékű kalóriaveszteséget idéz elő a szervezetben, mint amilyet ötemeletnyi lépcső megmászásával érhetünk el. A zabkorpa olcsó, könnyen beszerezhető, ráadásul finom is, és sokféle étel gazdagításához, elkészítéséhez használható. Bármely házilag készülő tészta esetében keverhetünk zabkorpát a liszthez: javasolható pizzatésztához, kenyértésztához, palacsintatésztához. Bármilyen húsos, zöldséges töltelékhez is tehetünk zabkorpát, de keverhetjük egyszerűen joghurthoz, müzlihez is.


[link]

2013. jan. 9. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!