Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit kell tennem ha már elértem...

Mit kell tennem ha már elértem a kívánt súlyt?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Hamarosan az életmódváltásnak köszönhetően sikerül ledobnom az utolsó kilókat.

170 cm magas vagyok, illetve 75kg leszek majd terveim szerint 1 hónap múlva.

A cél az, hogy izmosodjak, ami már már összejött, hisz szálkásítok, viszont mégsem tetszik annyira az eredmény.

A kérdés:

Ha lementem 75kg-ra, és olyan kalóriát állítok be amivel tartom a súlyom és mellette ugyan úgy edzek (súlyzós edzés) és figyelek a fehérje bevitelre, akkor fogok izmosodni? Csak mert ilyenkor nem is szálkásítok, illetve nem is tömegelek, hisz csak a súlyomat tartom és mellette pedig ugyan úgy edzek mind eddig és figyelek a fehérjére.

Lehetséges így izmosodni?

2021. máj. 6. 09:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg hány kalória kell a súlytartásodhoz és egyél annyit, meg persze ugyanúgy edzz mellette
2021. máj. 6. 09:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha annyit eszel, amennyi a súlytartáshoz kell, azzal az elején tudsz fejlődni kezdőként. De igazán effektíven úgy tudsz izmosodni, ha tömeget növelsz, azaz kalória többletben vagy. Persze ez nem azt jelenti, hogy be kell hízni, mint egy zsírdisznó. Esztétikusan is lehet tömeget növelni, az a fontos, hogy a +500 kalóriánál ne vigyél be többet, a zsírt minimalizáld (10-15 %), a ch legyen az elsődleges. A fehérjére nem nagyon kell figyelni, 15-20 %-nál nem kell több, annyit meg alapból is bevisz szinte mindenki. De az elején ha biztosra akarsz menni, akkor ellenőrizd a fehérjét is, de tudd, hogy a gyúrós tápkieg marketinggel ellentétben, nem azon fog múlni a dolog. Fehérjeport felesleges venned, ha nem Mr. Olympia akarsz lenni.
2021. máj. 6. 10:14
 3/6 A kérdező kommentje:
Igazából nem is tömeget növelni szeretnék, tehát nem nagyobb izmokat, hanem csak simán formásodni.
2021. máj. 6. 11:17
 4/6 anonim ***** válasza:
20%
170 centisen 75 kilóval esélyes a túlsúly, tehát érdemes folytatni a fogyást. Ha a kalóriaegyenleged egyensúlyban van, jó eséllyel nem fogsz izmosodni, vagy csak rettentő lassan.
2021. máj. 6. 11:29
 5/6 A kérdező kommentje:

Jelenleg 78.9 vagyok, de már ezzel is meg vagyok elégedve mert ahhoz képest ami volt ez tökéletes.

75-nél valószínűleg meg fogok már állni, az alá nem szeretnék menni, mert akkor már tényleg olyan leszek mint egy darab bot.

De ahogy látom nem lehet sajnos tömegelés nélkül izmosodni, szálkásítani tovább meg már nem szeretnék csak 75kg-ig.

2021. máj. 6. 11:35
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A formásodás és az izmosodás ugyanaz. Ha formásodsz, több lesz rajtad az izom, az izomnak meg ugye súlya van -->tömegnövelés.

Kezdd el akkor kalória növelés nélkül, aztán ha úgy is elégedett vagy a fejlődéssel, akkor nem kell emelni.

2021. máj. 6. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!