Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Megfelelő-e ez az étrend?...

Megfelelő-e ez az étrend? Tanácsokra, tippekre van szükségem.

Figyelt kérdés

Egy hete átálltam az egészségesebb étkezésre. Nem mondom, hogy tökéletes, mivel tapasztalatlan vagyok e téren, de mindenképp jobb annál, amit és amennyit eddig ettem. Régebben naponta kétszer, háromszor ettem, ebből egyik késő esti étkezés volt és nem két kanálnyi mennyiségről van szó. Mindig jól belaktam. Plusz ugye még a nasik. Nos, most úgy csinálom, hogy a nasikat teljesen elhagytam. Egy napi étkezésem így néz ki:

Reggeli: gabonapehely (müzli), vagy jó reggelt keksz, tejjel vagy joghurttal (itt nem tudom, hogy a tej vagy a joghurt a jobb választás)

Tízórai: valamilyen zöldség nyersen / saláta / müzliszelet

Ebéd: főtt étel, de a szokásos adag fele

Uzsonna: valamilyen zöldség nyersen / saláta / müzliszelet

Vacsora: ezzel még kicsit hadilábon állok, nem igen tudom, ide mit kellene beiktatni, valamikor egy kis adagot eszek az ebédből, van amikor zöldséget

Érdekelne mennyire megfelelő ez, illetve melyik étkezéshez mit lehetne enni. Tényleg nem vagyok valami jártas, írjatok tanácsokat :).

2010. aug. 23. 11:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A nasit nem éppen hagytad el teljesen. A müzliszeletben, jó reggelt kekszben és a legtöbb reggelizőpehelyben rengeteg cukor van. Ezeket teljesen el kéne hagyni. Legalábbis én ezt tenném. Helyette ehetsz teljes kiörlésű kenyeret sovány feltétekkel (túró, sovány sajt, sovány sonka + zöldségek). Vagy natúr müzlit ehetsz, néha joghurttal, néha tejjel. Reszelhetsz hozzá almát vagy más gyümit beleaprítasz. Tízóraira inkább gyümölcsöt egyél (pl. 2 alma/ 1 alma-1 narancs stb). Ebédre ami van, csak fele annyit. Uzsonna: zöldség, fehérje legyen. Pl joghurt, kefír, 1-2 szelet sajt, csirkesonka, túró, zöldségek. Vacsira meg fehérjét: pl. csirkemelles, tonhalas saláta, fehérjeturmix, tojás(max. 2).
2010. aug. 23. 14:09
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi tippeket! Sajnos sok lehetőségem nincs az étkezés terén, minthogy sulizom, pénzem pedig nincs. Tehát abból kell gazdálkodnom, ami van. Gyümölcs iszonyatosan ritkán van itthon, ezért maradok inkább a zöldségeknél. Reggelire egyszerűen nem tudok mást kitalálni a müzlik helyett, mert miattam nem fognak itthon teljeskiörlésű dolgokat vásárolni, sajnos. Suli közben lesz havi pár ezer forintom, úgymond kajapénz, majd ebből veszek magamnak heti 1-2 alkalomra gyümölcsöt, meg teljeskiörlésű dolgokat. Minden napra nem tudok bevásárolni belőle, de gondolom így is jobb lesz, mint volt. Még ha nem is nevezhető teljes elhagyásnak a nassolás, jóval másabb és jóval egészségesebb és kevesebb kalória, mint amit eddig ettem: chipsek, csokik, sütik. Nem beszélve a sok kenyérről, péksütiről és a késő esti evésről, biztos, hogy ezek okozták a gondot. Annyit már tanultam tőletek, hogy ch inkább délelőtt, persze nem oltári nagy mennyiségben, délután pedig a fehérjére kell rágyúrni. A tojást bármilyen formában ehetem?
2010. aug. 23. 14:58
 13/15 A kérdező kommentje:

Mára ezt sikerült összehoznom:

reggeli: müzli joghurttal

tízórai: főtt burgonya

ebéd: gulyásleves

uzsonnám nem sokára lesz, úgy gondoltam, a levesből eszek pár zöldséget, vacsira pedig a levesből egy kis húst. Egyébként eddig teljesen bejön a dolog, nem eszek nagy mennyiségeket, még sem gyötör éhségérzet.

2010. aug. 23. 15:04
 14/15 anonim ***** válasza:

11.44 vagyok

Egéyz jó a mai, nyugi és türelem. jó úton haladsz. Sok sikert !

2010. aug. 23. 16:08
 15/15 anonim ***** válasza:
Tojásrántotta (1-2 teáskanál olajjal), vagy teszel hozzá paradicsomot, paprikát, hagymát (lecsóként). Főtt tojás stb.
2010. aug. 23. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!