Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Dietetikus tud segíteni a...

Dietetikus tud segíteni a fogyásban?

Figyelt kérdés
10 kg túlsúlytól szeretnék megszabadulni, ami jelentős. Emésztőszervi betegségeim vannak, amik mellett nem igazán tudok koplalni. Illetve a koplalás rossz hatással van a meglévő betegségeimre. Szeretnék egészségesen, biztonságosan fogyni. Arra gondoltam, dietetikus segítségét veszem igénybe, de nem vagyok benne biztos, hogy a fogyókúrában is tud-e segíteni. Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

2021. máj. 4. 14:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%
A 8-as dietetikusát már jól ismerjük, na őt kerüld el jó messziről.
2021. máj. 5. 00:58
 12/19 anonim ***** válasza:
28%
11. Persze, micsoda borzalom, hogy az illető segített egy sok éve fogyási nehézségekkel küzdő beteg embernek rátalálni a számára élvezhető és élhető útra, és ezáltal hozzásegítette a tartós, koplalás nélküli, szenvedésmentes fogyáshoz. Te beteg vagy, nem kicsit.
2021. máj. 5. 01:44
 13/19 anonim ***** válasza:
Lehet, nekem több ismerősöm is fogyott dietetikussal. Neten olvass véleményeket róluk és olyat keress, aki erre specializálta magát. Sok dietetikus áll rá 1-1 témára, hogy mondjuk IR, ételalergiák egyeztetése és vannak, akik fogyással fpglalkoznak a legtöbbet
2021. máj. 5. 08:53
 14/19 anonim ***** válasza:

Van az úgy, hogy az embernek annyira szar az étrendje, hogy még egy dilettáns is tud rajta segíteni. De könyörgöm, egy olyan emberről beszélünk, aki a helyi zsírégetésben hisz, bezzeg a kalóriákban nem. Értem én, hogy te az egyéni tapasztalatodon kívül nem látsz tovább, de engedd meg, hogy ha valaki jobban képben van, az a tényeknek higyjen. Azt is ezerszer megmagyaráztuk neked többen is, hogy azért kezdtél fogyni, mert nem éheztetted magad 1400 kalóriákkal, nem a szénhidrát megvonás miatt. De mindegy, kár újra bele menni. Tényleg, csak higyj a nálad tájékozottabbaknak abban, hogy neked hiába segített, más belebetegedhet hülyeségeibe és ne terjeszd ezt a nőt.

2021. máj. 5. 09:03
 15/19 A kérdező kommentje:
Valójában 5 kg-mal vagyok több, mint a normál testsúly felső határa. Ennél még 5 kg-mal kevesebbel érezném jól magam. Így szeretnék 10 kg-tól megszabadulni. Az emésztési problémáim pedig a születésem óta megvannak. Csecsemő korom óta. Nem a helytelen táplálkozás miatt. Ennyit arról, amikor háttér információ nélkül mondunk véleményt, amely a feltett kérdés szempontjából nem releváns. Frusztráltak lapozzanak, többieknek köszönöm.
2021. máj. 5. 10:21
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Sikerült azóta dietetetikust találnod?

Nekem is vannak emsztési gondjaim. Sajnos annál a pontnál, hogy egyek cukkinit meg almát reszelve, héja nélkül, nemigen jutunk messzebb egy dietetikussal sem, a fogyás már elég bonyolulttá tenné a képet.

Nekem is úgy egy 10-est kellene ledobnom, Covid, meg ZV, meg sok egyéb más miatt szétpunnyadtam a fejem.

Amitől meg nem fáj a hasam, a tészta, krumpli és a kenyérfélék (lehetőleg minél natúrabban). Na ezzel a kombóval elég nehéz fogyni, ha az ember jól is akar lakni. Úgyhogy egy kis szénhidráttemető vagyok :D

Kíváncsi vagyok, hogy van-e olyan szakember aki ezeket tudja kezelni együtt, mert nekem sajnos nem sikerült találnom :(

2021. jún. 22. 13:58
 17/19 A kérdező kommentje:
Kedves 16-os! Szó szerint, pontosan ugyanúgy vagyok, mint te. A mostani étrendemmel viszonylag jó az emésztésem, de ebben a dietetikus szerint túl sok a szénhidrát. A kenyérről akart leállítani, aminek durva hasi fájdalom és hasmenés lett a vége (ami egyáltalán nem jellemző rám alapból).Sajnos nem tudok nem enni kenyeret. Nálunk régen, falun mindig azt mondták valakinek, aki nem evett kenyeret, hogy meg fog fájdulni a hasa. Igazuk volt, csak ők az egész napos nehéz fizikai munkával felhasználták a bűnös kenyér miatti kalóriákat. Az én munkámmal ez nem megy. Emelnem kell a heti edzés adagot, ami a kibírhatatlan hőség miatt nehezen megy. Plusz vár rám egy műtét, ami miatt hetekig nem edzhetek. Viszont a hőség miatt sokkal kevésbé van étvágyam. A nassolást próbálom visszafogni és főétkezések között egy-egy fehérje szelettel (protein bar) kihúzni, mivel a durva refluxom miatt 3-4 óra éhezés után fáj a gyomrom.
2021. jún. 22. 17:03
 18/19 A kérdező kommentje:
17-eshez még egy kiegészítés: Azt is mondta a dietetikus, hogy igyak több vizet. Alapjáraton napi 1,5-2l vizet iszom, ehhez jön a leves, ill.az ételek (sok zöldség, gyümölcs) víztartalma. Most a kánikulában nyilván többet iszom, bőven 2l felett.
2021. jún. 22. 17:06
 19/19 anonim ***** válasza:

16-os vagyok.

Én úgy vettem észre, hogy a komolyabb problémákkal nem tudnak egyelőre megbírkózni. A táplálkozástudomány hosszú ideig méltatlanul mellőzve lett és nincsenek igazi kiforrott gyógyító étrendek. Most kezdődött a "tudományos" evés forradalma, dübörögnek a különféle diéták és evéstrendek, ehhez alakul a piac. Mire ez lecsitul, úgy gondolom, talán többen lesznek az olyan dietetikusok is akik reggelire egy cukorbetegnek nem zsemle-tej kombót javasolnak és egy diszfunkcionális emésztésen is segíteni tudnak.

Egyelőre még kevesen vannak, de növekvő igények miatt, szerintem mostanában képződik majd egy nagyobb létszámú dietetikus állomány, akiknek már a modern táplálkozás és életmód okozta problémák lesznek előtérben.

Elnézést kérek, ha ezzel valakit megsértettem, ez a saját tapasztalataimon alapul, természetesen nem akarok általánosítani.

Nekem az enyhe bélgyulladásomra és fehérje emésztési zavaromra nincs segítség, csak nagyon rossz időszakban a tápszer fogyasztás. Mellette van rajtam egy kis extra súly (igen bélgyuszival vicces ellentét), amit nyilván az okoz, hogy tisztán szénhidrátos dolgokból elég könnyű jóval többet enni, mint amire szükség van.

Előbbivel sem sokra jutottam sajnos dietetikusnál, utóbbival megspékelve aztán meg végképp nem.

Ahogyan Neked is, marad a tapasztalás és annak a kiismerése, hogy mit bírunk és mit nem.

2021. jún. 24. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!