Dietetikus tud segíteni a fogyásban?
Van az úgy, hogy az embernek annyira szar az étrendje, hogy még egy dilettáns is tud rajta segíteni. De könyörgöm, egy olyan emberről beszélünk, aki a helyi zsírégetésben hisz, bezzeg a kalóriákban nem. Értem én, hogy te az egyéni tapasztalatodon kívül nem látsz tovább, de engedd meg, hogy ha valaki jobban képben van, az a tényeknek higyjen. Azt is ezerszer megmagyaráztuk neked többen is, hogy azért kezdtél fogyni, mert nem éheztetted magad 1400 kalóriákkal, nem a szénhidrát megvonás miatt. De mindegy, kár újra bele menni. Tényleg, csak higyj a nálad tájékozottabbaknak abban, hogy neked hiába segített, más belebetegedhet hülyeségeibe és ne terjeszd ezt a nőt.
Szia!
Sikerült azóta dietetetikust találnod?
Nekem is vannak emsztési gondjaim. Sajnos annál a pontnál, hogy egyek cukkinit meg almát reszelve, héja nélkül, nemigen jutunk messzebb egy dietetikussal sem, a fogyás már elég bonyolulttá tenné a képet.
Nekem is úgy egy 10-est kellene ledobnom, Covid, meg ZV, meg sok egyéb más miatt szétpunnyadtam a fejem.
Amitől meg nem fáj a hasam, a tészta, krumpli és a kenyérfélék (lehetőleg minél natúrabban). Na ezzel a kombóval elég nehéz fogyni, ha az ember jól is akar lakni. Úgyhogy egy kis szénhidráttemető vagyok :D
Kíváncsi vagyok, hogy van-e olyan szakember aki ezeket tudja kezelni együtt, mert nekem sajnos nem sikerült találnom :(
16-os vagyok.
Én úgy vettem észre, hogy a komolyabb problémákkal nem tudnak egyelőre megbírkózni. A táplálkozástudomány hosszú ideig méltatlanul mellőzve lett és nincsenek igazi kiforrott gyógyító étrendek. Most kezdődött a "tudományos" evés forradalma, dübörögnek a különféle diéták és evéstrendek, ehhez alakul a piac. Mire ez lecsitul, úgy gondolom, talán többen lesznek az olyan dietetikusok is akik reggelire egy cukorbetegnek nem zsemle-tej kombót javasolnak és egy diszfunkcionális emésztésen is segíteni tudnak.
Egyelőre még kevesen vannak, de növekvő igények miatt, szerintem mostanában képződik majd egy nagyobb létszámú dietetikus állomány, akiknek már a modern táplálkozás és életmód okozta problémák lesznek előtérben.
Elnézést kérek, ha ezzel valakit megsértettem, ez a saját tapasztalataimon alapul, természetesen nem akarok általánosítani.
Nekem az enyhe bélgyulladásomra és fehérje emésztési zavaromra nincs segítség, csak nagyon rossz időszakban a tápszer fogyasztás. Mellette van rajtam egy kis extra súly (igen bélgyuszival vicces ellentét), amit nyilván az okoz, hogy tisztán szénhidrátos dolgokból elég könnyű jóval többet enni, mint amire szükség van.
Előbbivel sem sokra jutottam sajnos dietetikusnál, utóbbival megspékelve aztán meg végképp nem.
Ahogyan Neked is, marad a tapasztalás és annak a kiismerése, hogy mit bírunk és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!