Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Dietetikus tud segíteni a...

Dietetikus tud segíteni a fogyásban?

Figyelt kérdés
10 kg túlsúlytól szeretnék megszabadulni, ami jelentős. Emésztőszervi betegségeim vannak, amik mellett nem igazán tudok koplalni. Illetve a koplalás rossz hatással van a meglévő betegségeimre. Szeretnék egészségesen, biztonságosan fogyni. Arra gondoltam, dietetikus segítségét veszem igénybe, de nem vagyok benne biztos, hogy a fogyókúrában is tud-e segíteni. Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

2021. máj. 4. 14:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%
Meg fogsz lepődni, de ez a dolga a dietetikusnak.
2021. máj. 4. 14:38
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
Igen. Kb. ez a legjobb döntés, mert a dietetikus valódi szakember, ellentétben az önjelölt táplálkozási gurukkal és fogyasztó csodamódszerek apostolaival.
2021. máj. 4. 16:20
 3/19 anonim ***** válasza:
63%
Igen, bár nagyon oda kell figyelni, mert sajnos a dietetikusok között is sok a sarlatán. De biztos jobban jársz, mint a Schobert Norbival vagy egy youtube fitness guruval.
2021. máj. 4. 16:50
 4/19 anonim ***** válasza:
71%

Természetesen. Főleg ha emésztési problémáid vannak, érdemes dietetikushoz fordulni. Akár személyre szabott minta étrendet is terveznek neked.

A koplalás egyébként senkinek nem ajánlott.

2021. máj. 4. 16:54
 5/19 anonim ***** válasza:
25%
Igen, csak (ahogy előttem is írták), tényleg nehéz jó dietetikust találni, viszont honnan döntenéd el, hogy jó-e vagy nem. Itt is vannak, akik egy youtube-gurura esküsznek, közben meg akkora marhaságokat beszél általában (féligazságokkal megtűzdelve), hogy leszakad a fal. De ezt laikusként kb. annyira lehet eldönteni, mint hogy jó-e a belgyógyászod. Szóval remélem mázlid lesz. (Egy támpont, hogy ha egyből próbál valami általa előnyben részesített low carb-high fat vagy high-fat low carb vagy ketó vagy bármilyen diétára ráállítani, anélkül, hogy megkérdezne, neked ez tetszik-e, akkor azonnal hagyd ott - mert nem ez a lényeg, hanem hogy kalóriadeficitben legyen az ember, és ezt persze különféleképpen lehet elérni, lehet hogy pont épp low carb-high fat diétával, de csak akkor, ha neked ez bejön, és nem azért, mert szerinte ez az egyetlen vagy ideális módja a fogyásnak)
2021. máj. 4. 17:54
 6/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat.
2021. máj. 4. 18:00
 7/19 anonim ***** válasza:
34%
Ötösnek nagyon igaza van. A low-carb guruktól menekülj.
2021. máj. 4. 19:50
 8/19 anonim ***** válasza:
20%

A dietetikus jó ötlet lehet, de nagyon nem mindegy kit választasz. Van aki sablon diétát alkalmaz kb mindenkinek válogatás nélkül, és van aki egyéni igényeket is figyelembe vesz, és ezek alapján ad tanácsot.

Én az utóbbi típusú dietetikussal jártam nagyon jól, és egy általa ajánlott lowcarb highfat étrenddel komoly feleslegtől szabadultam meg, éhezés, koplalás, kalóriák számolgatása/ drasztikus megvonása, egyéb kellemetlenségek, a szénhidrátdús étrend felesleges erőltetése nélkül:)

Sok sikert neked!

2021. máj. 4. 21:18
 9/19 anonim ***** válasza:
89%
10 kg túlsúly jelentős? Ez az év vicce,
2021. máj. 4. 21:37
 10/19 anonim ***** válasza:

"10 kg túlsúly jelentős? Ez az év vicce,"

Meg hogy emésztőszervi betegségei vannak. Ember! Erre már hamarabb oda kellett volna figyelni és egyik sem lenne!

2021. máj. 4. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!