Mikor érdemes dietetikus szakemberhez fordulni fogyás miatt?
Mit gondolsz? Aki életmód váltásba kezd annak legyen ez 0.lépés, vagy csak akkor kell ha hormonbetegség is van a háttérben? (Persze nem az sztk-s, "használj tányér módszert és egyél többször keveset" dietetikusra gondolok).
A sporttal nincs baj, sőt, magas szinten űzöm, de az étkezésem kaotikus. És az évek alatt nem tudtam 4 hónapnál hosszabb diétát tartani, mert ugyan fogytam 10 kilót, de hullott a hajam, pedig szent meggyőződésem volt hogy tökéletesen csinálom, mert ugye az eredmények engem igazoltak.
Menjek dietetikushoz?
Elég lenne a józan ész. Ha az eredményt úgy érted el, hogy éheztetted magad, utal erre a hajhullás, és a diéta feladása, akkor rossz úton jártál.
Saját bevallásod szerint az étkezésed kaotikus, én úgy gondolom, hogy a szokásaidat magadnak kell átalakítani, hogy eredménye legyen hosszú távon. Azzal, hogy kapsz egy havi étrendet (ha még az ízlésed figyelembe vételével is), az hosszú távon nem tartható.
Nemed, korod, súly, magasság?
Szerintem megfelelő utána járással bárki össze tud magának állítani egy tartható egészséges étrendet, amit még szeret is. És nem hónapos felkészülésre gondolok.
Az elég érdekes, hogy rosszúl voltál diéta alatt. Miket ettél?
Anyum szokta mindig magyarázni a dietetikust de csak kifogásnak használja. "Összekéne MAJD VALAMIKOR állíttatnom egy étrendet hogy fogyhassak" de sose megy el.
Szóval a te döntésed, szerintem kidobott pénz
Felesleges pénzkidobás.
Tetszik a neved 😁
Szerintem is penzkidobas.
Annal tobbet egy diatetikus sem fog mondani, mint amennyit internetrol is siman megtudhatsz.
Ha hullis a hajad, ott valami vitamin hiany lesz, vagy valamilyen hianybetegseg.
Ha itt leirod nagyvonalakban miket ettel/eszel a dietad alatt, itt talan segithetunk egy paran.
Ha nincs türelmed, motivációd, eszed hozzá, de pénzed igen, amin megveheted más munkáját és szakértelmét, akkor menj, persze.
Alapvetően, ha nincs anyagcsere betegséged azért elég könnyen össze lehet tenni, de ha téged nyugtat a tudat, hogy pénzt adsz ki érte, akkor nyilván van értelme. De ettől függetlenül azért érdemes tudni, hogy nem biztos, hogy esőre sikerül mindent eltalálnia. Szóval ha lelkiismeretes betartással nem sikerül fogyni 2-3 hónap alatt semmit, akkor ne félj visszamenni. Ilyenkor szoktak kellemetlen apróságok kiderülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!