Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mitől ennyire össze-vissza az...

Mitől ennyire össze-vissza az emésztésem, hol rontom el?

Figyelt kérdés

Szeretném a segítségeteket kérni, mivel már elég régóta hasonlóan étkezem, ennek ellenére állandóan változik az emésztésem: van hogy 3 napig nem tudok wc-re menni és felfújódok, van hogy egy nap 2x-3x. Egy hónapban 3x-4x elkap a gyomorgörcs esténként, és legtöbbször esténként mindig fel vagyok fújódva. Leírom általában mit eszek egy nap:

Reggeli: zabkása 1,5 dl tejből, gyümölccsel vagy az a masszív magokból álló kenyér, (nem tudom mi a neve) felvágottal, zöldséggel

Tízórai: valami gyümölcs, egy szelet sajt, ilyenek

Ebéd: általában van leves és átlagos második (zsír, cukor és liszt nélkül)

Uzsi: gyümölcs, esetleg ismét zabkása, vagy eédből pár falat

Vacsi: magvas kenyér ismét felvágottal, zöldséggel vagy leves

Emellé megiszok napi 2 liter folyadékot, namost ez általában tea (összesen 2 filter). Nem tudom, hogy ez mennyire egészséges... Egyébként nem tudtam a tüneteket összefüggésbe hozni semmilyen étellel, ami kiváltotta volna... Lehet hogy túl sok a rost? Ha lenne valakinek valami tanácsa, azt nagyon megköszönném! 24/L 166/56

2010. aug. 23. 10:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
2 l folyadékot! NEM! 2 liter jó minőségű vízet sőt akár 2,5 kellene meginnod, nem teát. És tudod miért, mert a teát a többi alkotóját a szervezeted feldolgozza, elemeire bontja, hasznositja, míg a vízet nem, a víz az csak víz, kimossa a szervezetedből a salak anyagokat. A víz azért fontos mert a rostokra tapad, és ezért lehet az hogy a rostok ugyan benned vannak de "belédszárad". Vízet kell innod, és nem egyszerre sokat hanem minden órában egy póhárral, illetve az étkezések előtt többet és az étkezések után.
2010. aug. 23. 10:29
 2/3 anonim ***** válasza:
kevés a zsiradék, és a folyadék (tea is tök jó, nem tudom mi lenne vele a baj Első, nyilván nem cukorral issza)
2010. aug. 23. 11:20
 3/3 anonim válasza:
Hát ezzel nem tudom mennyire segítek, de nekem az vált be, hogy abba hagytam a tej ivást. Most nagyon jól vagyok. Egyik este ittam egy pohárkával, és elképedtem mikor rögtön elkezdett puffadni a hasam, meg ment is nagyon, tök szarul voltam. Eddig is tudtam, hogy a tej nem jó dolog, de hogy ettől voltam rosszul, na az durva... Nem biztos, hogy neked is ez az oka, de egy próbát megér szerintem... :)
2010. aug. 23. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!