Kérdéseim? Cukor? Stb?
Szóval egy nap a 30gr cukor sok? Ebben nincs hozzáadott cukor. Illetve a cukorról le is mondtam. A fehér kenyér helyett tudtok valami jobb alternatívát? Már azt sem eszek, viszont néha úgy megkívánom pl a zsemlét is jól megpakolva.
Édességeket sem eszek. Amúgy mennyire nagy baj, ha néha csokit eszek? Mármint ugye most próbàlok leszokni róla.
Az étolajban sütott dolgokat is már ritkàn eszek, próbálok vagy Oliva olajban sütni, vagy zsírban. Fehér Liszt helyett most rozslisztet használok. Gyümölcsöt imádom, viszont a cukor tartalma miatt azt is mérsékeltem, de azért eszek(:
A tejtermékeket pedig nem tudom eldönteni. Sokan nem esznek fogyó alatt, mivel ugye puffaszt és a többi.
És még a magvakkal, illetve a zabpehelyről mi a vélemény? Reggelire szoktam 30 gramm zabpehelyből zabkását csinálni.
Tulajdonképpen amiket használok:
Zabpehely
Rozsliszt
Zsír
Olívaolaj
Chia mag néha
Zöldségek
Gyümölcsök
Kuszkusz, hajdina, illetve ilyen féle tészták.
Csirke
Kolbász, bacon, szalonna (ritkán)
Zsír szegény natúr joghurt
Granola(ebből ha eszek, akkor keveset)
(Lehet valamit kifelejtettem)
Erről igy összvissz mi a véleményetek?
A szénhidrátok a legfontosabbak az ember számára. Pont hogy maximalizálni kellene. Persze nem a finomított fajtából. A gyümölcsök miatt még soha egy ember sem hízott el. Azokat egyáltalán nem kell korlátozni. Fehérjéből és zsírból is teljesen elég, ha a napi beviteled 10-10 %-át teszik ki. De persze ha 60-20-20 körül vagy, még az is lehet jó.
Olajak közül egyik sem jó, a kókusznak és az olivának is csak a marketingje jó. Süss olajmentesen sütőben. A hagymát sem kell olajban pirítani, teljesen jó, ha kis vízben dinszteled. Az olajos magvak jók, de azokból sem célszerű sokat enni. A fehérlisztet jó, hogy kerülöd, egyél teljeskiörlésű gabonákat. Csoki? Egyél helyette inkább gyümölcsöt. :)
Egyébként amiket felsoroltál, azok nagyjából jók, kivéve a kolbász, bacon vonal. Persze azt sem kell 100 %-ban száműzni, csak ne ezekre épüljön az étrended.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!