Mit csinalhatok?
Tehát kezdeném az elején, megpróbálom tömören és röviden.
Kiskoromban tulsulyos voltam, majd a sok bántás miatt bulimiás lettem. Amikor megkezdtem az 5. Osztályt (új voltam ott) durván sokan bántottak ott is (néha fizikailag is pl megütték a fenekem és beszóltak, vagy húzták a hajam) és ekkor még nem annyira vettem komolyan, de neki kezdtem diétázni. Két hónaponként kb leadtam 3-4 kilót, nem siettetem. Na de aztán 6. Végére korosan sovány lettem 166/46, lehet így nem tűnik soknak, csak a csont nyomott sokat és az izom, mivel naponta 3-4 órát sportoltam. Anorexiás lettem. Na és persze jött hogy elvittek orvoshoz, gyógyszereket írtak főleg étvágy növelőt és ezt vissza is szedtem pár hónap alatt amit leadtam. Ez kb 17 kg. Jött megint a bulimia, a sok kényszer éves stb. Húsvétkor vendégségbe mentünk ahol eléggé túl ettem magam 2 napig, jobban mint eddig és felszedtem 3 kgot, ez persze lement két-három nap diéta alatt. Itt voltam 64 kg. Most vakáció alatt nagyon sok féle diétát végig csinaltam. A második héten kezdtem komolyabban, teljesen elhagytam a cukrot 3 hete, a lisztet is. Zsíros dolgokat is, ez egy héttel később.amikor elhagytam a cukrot elkezdtem kaloriát számolni, ekkor már kb 900 kaloriát ettem max. A második hét elején kezdtem, végig csináltam egy fehérje diétát és itt kezdődőtt, hogy csak 400 kaloriát ettem. (itt joghurt, csirkemell, két nap gyümölcs, kávé feketén, és zsemle jött csak szóba). A harmadik héten megint magamtól kezdtem el étrendet tervezni, ez az ezelőtti héten volt és azóta is 380-400 kaloriát eszem. 7 napja növelem a lépés számot, ma tartok 700-nél. Délután saját edzesterv, minden szerda pihenő-amit néha nem tartok meg, mindig 15-30 perc kardio és utána 20-50 perc külön testrészre lévő edzés, majd este 8 perc láb+15 perc has+10 perc fenék. Tehát amit most eszek görög joghurt, zöldség, gyümölcs, néha cukormentes gyümölcs szelet, egy héten max 2x főtt csirkemell, sovány túró, esetleg puffasztott barna rizs, főtt tojás és kb ennyi.
Egy hét múlva iskola és félek, hogy torna órán nem fogok jól teljesíteni/ még futni sem fogok tudni, vagy rosszabb esetben bajom is lesz a 400 kalória miatt, mert már itthon is nehéz még sokszor az ágyból is kikelni. Amikor levagyok feküdve és kelnék fel sokszor elsötétül minden, szédülök-kb 1 percig. Ezért szeretném segítségeteket kérni hogy mit tehetnék.. Szombaton méretkeztem, 59,3 kg voltam.
Ha 1300-at eszel, akkor sem fogsz hízni. Ennyire minimum szüksége van a testednek, hogy működjön. Ha ilyen fiatal korban tönkreteszed, mi lesz felnőtt korodra?
Én is anorexiás voltam/vagyok). Írhatsz privátban, beszélgethetünk, ha szeretnéd. Szerintem nincs olyan sok korkülönbség köztünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!