Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mikor túl sok az edzés?

Mikor túl sok az edzés?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom, hogy nem szabad túlzásba vinni meg kell tartani pár pihenő napot.

De milyen intenzitású edzésrkre vonatkozik ez?

Mert nyilván ha én otthon csinálok gyakorlatokat saját testsúllyal illetve futok, akkor az nem mérhető ahhoz, aki 2 órás nehéz súlyzós edzéseket tol le kondiban meg a versenysportolóknak napi 2 edzésük is van, egy erőnléti meg egy az adott sportágban. Szóval az én esetemben edzhetek akár minden nap is? Hisz nem valami kemény amit én csinálok:D csak szeretnék minél gyorsabban fogyni és ehhez szeretnék heti 6 napot legalább edzeni. Persze csak ha ez nem káros. Elvileg az izmok fejlődéséhez is kell a pihenőnap. Akkor mennyit lehet edzeni végülis?

(Nő vagyok, kezdő az edzésben)

2021. ápr. 21. 22:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én véleményem az hogy személyre szabottan lehet sok az edzés. Például én kb 2 hónapja kezdtem diétázni és minden második nap edzeni. Otthoni súlyós edzéseket és nagyobb intenzitású edzéseket csináltam. De az elmúlt egy évben nem igazán sportotam ezért ezt kb 2 hétig tudtam csinálni. Ezért elkezdtem kisebb intenzitású edzéseket csinálni és fokozatosan szoktatom magam a sporthoz. Nekem egyenlőre még a heti 3-4 edzés megfelelő.
2021. ápr. 22. 23:38
 12/12 anonim ***** válasza:

1. Nem mondom sok fa@zság van benne, de egy minimális tudást ad a Sárga Kapszula.

2. Szerintem ne így állj hozzá, hogy nem akarsz EGY könyvet elolvasni. Ha magadnak akarsz edzést összeállítani vagy 20 könyvnyi anyag átnyálazására van szükséged. Ha erre magadtól nem vagy képes(barmilyen okból kifolyólag), akkor fizess be egy személyi edzőhöz ő mindent elmond amit tudnod kell.

2021. máj. 23. 01:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!