Segítség, azt hiszem túl sok mindent akarok egyszerre csinálni?!
Az edzésbe mintha túl sok mindent zsúfolnék bele.
40 perc kardio (szobabiciklin, ezidő alatt 20 km-t tekerek le, szóval elég rendesen megizzadok). Majd ezt követően csinálok 4x15 fekvőt (szenvedve, gyenge vagyok), 4x15 saját testsúlyos gyakorlatot tricepszre, 4x15 oldalra emelést súlyzóval, és 100-150-200 guggolást súllyal.
Ez jó így? Vagy egyelőre, amíg fogyok kicsit, legyen színtiszta 80 perc kardio?
1. ne legyen kardió 40 perc, inkább 5 perc bemelegítés után 20 perc
2. 200 guggolásnak semmi értelme nincsen.
3. igazából az egész edzésterv úgy ahogy van nevetséges
Inkább azt mondd el, hogy mit eszel egy nap.
20 éves lány vagyok. Fogyni szeretnék kb 10 kilót. Körülbelül 7 éve nem sportoltam SEMMIT az ég világon. De emellett a felsőtestem (karok, vállak) nagyon nyegle, gyenge, ezért van arra az a kis "erősítő" gyakorlat, egyelőre csak ennyit tudok csinálni belőlük. De a hasam elég izmos a zsírréteg alatt, nagyon jól bírja a terhelést, arra ezért nem edzek.
Mi az hogy a guggolásnak nincs semmi értelme? Már nem azért, de a guggolás az egyik legjobb fenék- és combformáló gyakorlat, valamint a pulzust is a fogyáshoz szükséges 130-140 közötti tartományba viszi fel. Oké, lehet hogy kevés, de ha évek óta nem sportoltam, nem eshetek neki 500 guggolásnak mert azzal csak több kárt csinálok mint hasznot. Fokozatosan kell nekikezdeni.
Az étkezésemmel ne törődjetek, az jól meg van csinálva, csak az edzéshez nem értek.
Többet kéne kardioznom, és ha elértem a kívánt alakot elértem, akkor álljak át a súlyzós (saját súlyos) gyakorlatokra?
Csak mert egy másik kérdésemnél nagyon sokan mondták, hogy a kardio mellett csináljam ezeket is, mert ha nem akkor csak plötyi leszek (amit értek is), de akkor most várjak?
Azért kíváncsi vagyok, hogy guggolsz, ha kezdőként lenyomod a 200-at. Maximum 4x10, amit szabályos guggolással, "nyegleként" bírnod kell.
Nincs jól összerakva a program egyébként. Túl sok a kardió, és szervezetlen az erősítés része, egy nap csak egy izomcsoportra kellene koncentrálnod, viszont sokkal nagyobb hangsúlyt ráfektetve, mint így, ez gyakorlatilag egy felszínes edzésterv, ami nem sok eredményt fog hozni. Rengeteg hatásos gyakorlat létezik például lábra,fenékre is a guggoláson kívül. Ajánlom Kayla Itsines programját, esetleg Instagramon Jen Seltert vagy Amanda Elise Lee-t, rengeteg videót raknak fel, osztanak meg. Ha megnézed ezeket, olvasgatsz egy kicsit a témában, meglátod, miért nincs értelme a 200 guggolásnak, össze tudsz állítani egy normális tervet.
Ha lenne egy kis szövegértésed, akkor megértetted volna, hogy a KARJAIM ÉS VÁLLAIM a gyengék. A lábaim, hasam eléggé jó erőben van, mindenhova biciklivel járok vagy gyalog (több km távolságokat kell megtennem). Igenis szabályosan csinálom, kisebb súlyzóval ráadásul. Valamint nem véletlen választottam a guggolást és lőttem be kezdetnek 200-ra, eleget utánaolvastam ennek és a kardionak is, szóval ne magyarázd hogy túl sok a kardio. Miért is lenne sok? Mások 1 órát, másfél órát futnak, bicikliznek, úsznak, és olvadnak le róluk a kilók, míg 20 perccel alig menne le valami.
Úgy látom, hogy te még annyira nem értesz a dologhoz, mint én, úgyhogy kérlek te többet ne kommentelj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!