Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Őrületesen bezabáltam, nagyon...

Őrületesen bezabáltam, nagyon rosszul vagyok, mi történhetett?

Figyelt kérdés

Azt hittem sikeresen életmódot váltottam és nagyjából jól csinálok mindent, de úgy tűnik, valami mégsem stimmel, vagy nem tudom, mi lehetett ez, de most megijedtem saját magamtól :(

Szép lassan, 1700-1800 kalóriával fogytam (163/63/nő), túlnyomórészt egészségesen étkezek és élvezem, megtanultam régi kedvenceimnek az egészséges alternatíváit elkészíteni, nem vontam meg magamtól az édessegeket sem, csak igyekeztem mértéket tartani, azelőtt brutális mennyiségű édességeket ettem, iszonyúan édesszájú vagyok. Sportolni kezdtem, súlyzókkal edzeni, nagyon megszerettem pedig mindig is távol állt tőlem a mozgás. De nagyon megszerettem ezt az új életformát, a vele járó testi és hangulati pozitív változásokról nem is beszélve. Néha-néha előfordul, hogy rámtör az édesség utáni vágy és nem tudom csillapítani, olyankor van,hogy plusz 400-600 kalóriával több a napi bevitelem, de ez nem vészes, nem gátolta az alakulásomat, és nem volt nagyon gyakori. Erre ma nem tudom mi történt velem, annyit ettem, hogy az borzasztó.

Nem tudom érdekel-e valamit, de leírom, hátha tud valaki valami okosat mondani. A reggelim és az ebédem még szokásos normális, egészséges kaja volt. Aztán délután megettem egy 500 grammos diós bejglit, egy sós karamelles Müllermilchet, 3 tábla Milka csokit, egy fél üveg (kb.250 gramm) mogyoróvajat, egy krémtúrót, egy gyümölcsjoghurtot, egy óriás Kókuszos túró rudit, aztán minden mindegy már alapon még két zsemléből sajtos-kolbászos melegszendvicset. Nagyon rosszul vagyok, a hasam óriási, feszül, nagyon kemény. Nem tudom mi történt, nem ismerek magamra, elvileg nem vonok meg magamtól semmilyen tápanyagot :( Mitől történhetett ez? A kajákat sorrendben írtam, a második Milka már nem is esett olyan jól, de nem bírtam leállni.

2021. ápr. 17. 20:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
ELőző vagyok, azt kifelejtettem: ma valami lehetett a levegőben, mert én is kiemelten odafigyelek arra, hogy mit eszem. Diétázom, alakul is a fogyás, szépen lassan a maga ütemében. Ma mégis tejbegrízt vacsoráztam, VASTAGON kakaóval a tetején és némi cukorral.... Ha nem ezt ettem volna, belehalok. De tényleg. Nincs dráma, holnap folytatom a diétát és dupla távot tekerek a szobabiciklin, hogy megnyugodjak. Nem gyakran van ilyen, de előfordul. Mint ma is.
2021. ápr. 17. 23:47
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia, velem is megesett, és én is úgy éreztem, hogy nagyon gáz.

Megtörtént, mostmár nem tudsz mit csinálni. Èn úgy szoktam védekezni ez ellen, hogy 1.) a következő napokban - 1 hétben szigorúbb diétát tartok, 2.) amikor megint megkörnyékez a sugallata egy ilyen bezabálásnak, akkor arra a rossz érzésre gondolok, ami most van rajtad - tehát a lelkifurdalásra, a tele hasra, meg arra, hogy csalódtam saját magamban. Na ez az érzés általában erősebb, mint a zabálás iránt vágy.

2021. ápr. 18. 06:50
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"De az fontos, hogy ezt a plusz 7000 kcal-t ne próbáld meg a következő napokban ételmegvonással kompenzálni. Ha kevesebbet kívánsz, nem kell nagyon erőltetni, de ne csökkentsd a szokásos keretet. Abból könnyen zabálás-koplalás váltakozása lesz."

Én is ezt tapasztaltam többször is, egyik "kulcsmondata" a fogyásnak szerintem.

2021. ápr. 18. 08:01
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nézz ilyen 10 ezer kalória kihívás videokat youtubon.Engem mindig megnyugtat.Abban is biztos lehetsz hogy nem leszel éhes egy-két napig
2021. ápr. 18. 10:19
 15/18 anonim ***** válasza:
Van egy csaj Youtube-on, az kipróbálta: egyik nap megevett 10ezer kalóriát, de utána visszatért a rendes kajára/mozgásra és 3 nap után visszaállt a súlya.
2021. ápr. 18. 12:36
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem le mehetett a cukrod 🤔
2021. ápr. 19. 11:40
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett veled azóta? Jót nevettem a felsoroláson. Nem lehetett semmi ennyi kaját benyomni, de"Élet 250 kiló felett-ben" szereplőknek ez mind csak csipegetés lett volna...
2021. ápr. 20. 14:14
 18/18 A kérdező kommentje:

#17 köszi az érdeklődést, másnap, azaz vasárnap még nem éreztem jól magam, reggelizni egyáltalán nem is tudtam, csak ebédet és vacsorát ettem, és semmi energiám nem volt az itthoni edzéshez, olyan nehézkesnek éreztem magam, ki is hagytam. De tegnap már nem volt semmi gond, teljesen jól voltam mintha mi sem történt volna, rendesen ettem, jót edzettem. De a súlyom még mindig nem állt vissza teljesen, azóta kíváncsiságból minden reggel megmértem magam és felírtam. 58 kg vagyok jelenleg alapesetben, és azóta így mértem: vasárnap reggel 60.2 kg, hétfő reggel 59.1 kg, ma reggel 58.6 kg. Szóval azért alakul.

Megnyugtattak nagyon a valaszok is, mindenkinek köszönöm! :)

2021. ápr. 20. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!