Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az lehetséges, hogy anorexiás...

Az lehetséges, hogy anorexiás voltam?

Figyelt kérdés

Szóval nyáron..158 cm-hez voltam 40 kg.Rettegtem a hízástól 39 aztán 37 kg akartam lenni mert az "olyan jó".Szerencsére ez nem jött össze..Folyton mérckedtem volt,hogy alig ettem,folyton az alakomon gondolkoztam.Nem hittem annak aki azt mondta,hogy milyen vékony vagyok,mert én nem láttam magam annak.Na igen most így végiggondolva nekem nagyon annak tűnik.Csakhogy amíg mindenhol azt olvasom,hogy valami pszihológus vagy kezelés segített, vetett véget ennek nálam nem volt semmi ilyen.Egyszerűen csak jött az ősz a suli,a sport.Igaz még gondolkodtam ezeken, de egyre kevesebbet.Már nem érdekelt h hízok egy kilót.Ettem normálisant jól éreztem magam.Ez nem napról napra, hosszú hónapok alatt.Most vagyok 165 cm 46 kg izmosabb is lettem.Nekem 8 hogy hízok-e nyilván nem akarok 80 kg lenni ehhez a magassághoz, meg futok edzek is de már nem nagyon foglalkozok ezzel.Jól érzem magam ha kell 50-53 kg is lennék nem parázok ezen.

Szóval a kérdésem:Tényleg van ilyen, hogy magamtól kigyógyulok az anorexiából?Egyedül?Ráadásul nem is figyelve erre hanem csak szépen lassan már ezt veszem észre?

2021. ápr. 13. 09:55
 1/5 anonim ***** válasza:
49%

Aki anorexiás az tisztában van vele. Más jelei is vannak, nem csak, hogy az alakodon gondolkodsz és fogyni akarsz, még ha drasztikus is.

Ennek sokszor lelki eredetű okai vannak, szóval szerintem nem voltál az. Lehet, ha folytatod bele tudtál volna esni te is, de ez még nem volt az.

2021. ápr. 13. 11:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"Az anorexia gyakran tudatosan megkezdett fogyókúrával indul, melyet az egyén nem akar abbahagyni. A beteg elkezd válogatni az ételek között, és egyre több, általa károsnak vélt étel, ételcsoport fogyasztását hagyja abba. A fokozódó bajt szerencsés esetben, előbb-utóbb észleli a beteg környezete, de a folyamat megállítására tett erőfeszítéseik gyakran csak újabb feszültségek, konfliktusok forrásává válnak."

Az, hogy te magadból úgymond "kigyógyultál" belőle elsősorban annak köszönhető, hogy találtál olyan tevékenységet, ami elterelte a gondolataidat, aztán ahelyett, hogy mélyebben beleestél volna, átlendültél azon a korszakon, amíg azt hitted, csontsoványnak kell lenned, hogy jól nézz ki.

Ugyanis ha nagyon szigorúan akarjuk nézni, ez valójában nem egy betegség, hanem egy mentális állapot. Nem vírus, vagy baktérium okozza, hanem az agyban egy valamiféle rossz berögzülés idézi ezt elő. Ami az agyban van kódolva, az pedig az ember tudatos cselekvései, felismerései által megváltoztatható, felülírható.

2021. ápr. 13. 11:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezek alapján szerintem ez nem anorexia, "csak" testképzavar, de ha folytatod akár lehetett is volna.
2021. ápr. 13. 11:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Oké.Köszi minden választ.Így a napokban gondolkoztam el ezen, nagyon úgy tűnt de akkor azért még nem volt az..Rossz belegondolni, h mi lehetett volna,bár már az az időszak is elég sz@r volt.
2021. ápr. 13. 11:43
 5/5 anonim válasza:
Szerintem is ha folytatod, akkor anorexia lett volna belőle.
2021. máj. 3. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!