Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 2 éve lefogytam kb 15 kilót,...

2 éve lefogytam kb 15 kilót, és abba maradt a menstruációm. Azóta se jön meg. Idén télen híztam öt kilót. Mi lehet a baj? Anorexia gyanús voltam, ugyanis kb 2 évig 1200-1400 kalóriát ettem.17 éves lány vagyok.

Figyelt kérdés
2 éve lefogytam kb 15 kilót, 62ről 48/47kgra. Ezt a súlyt kb egy évig tartottam és 2015 nyarán felszedtem 1-2 kilót. Télen most tovább híztam és így 53 kiló vagyok. Még mindig nem menstruálok viszont. Mikor fog visszaállni? Ez egy hosszabb folyamat vagy már vissza kellett volna, hogy álljon? Nagyon kétségbe vagyok esve , bárkinek van tapasztalata segítsen kérem!Voltam nőgyógyásznál ő nem lát semmilyen betegséget, csak hogy nem menstruálok. És igen, tisztában vagyok vele, hogy tönkre tettem magamat..

2016. jan. 18. 19:57
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Ha szerencséd van, akkor majd, ha végre normális lesz a testzsírszázalékod, ha nem vagy szerencsés, akkor meddő lettél és sose.
2016. jan. 18. 20:09
 2/4 anonim ***** válasza:

És a nőgyógyász ennyiben hagyta az egészet? Semmilyen kivizsgálás, se vérvétel, se gyógyszer..stb? :O

Drága anyukád nem aggódik még, hogy tegyen az ügy érdekében valamit? Esetleg egy másik orvoshoz elmenni?

2016. jan. 18. 20:22
 3/4 anonim ***** válasza:
59%

Valószínűleg még mindig nagyon sovány vagy. Még kéne felszedni pár kilót.

Milyen magas vagy?

2016. jan. 18. 20:49
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy a hormonrendszer normálisan működjön, közvetetten zsírra van szükség. Ebből kifolyólag nem csak az alacsony összkalória, hanem az alacsony zsírbevitel is okozhatja a menstruációd kimaradását.

Nem véletlen, hogy a testépítő nők illetve a fitneszmodellek a versenyfelkészülés alatt nem menstruálnak egyáltalán, mert extrém kevés zsírt juttatnak a szervezetükbe.

Egészséges embereknél az ajánlott zsírbevitel 0,8-1 gramm testsúlykilogrammonként, nőknek 30 gramm alá pedig semmilyen körülmények között nem szabadna bemenni, mert akkor úgy járnak, mint te.

Természetesen a zsírfogyasztás jelen esetben nem azt jelenti, hogy szalonnából vagy kolbászból kell fedezned, de próbáld meg beiktatni az étrendedbe az olajos magvakat, a zsírosabb halakat, egyél nyugodtan csirke/pulykacombot, avokádót és szedj halolaj kapszulát. Nagyon jó még a kókuszolaj és a lenmagolaj is.

2016. jan. 18. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!