Mit ettél ma? Hány kilót akarsz fogyni?
Edzés előtt 1 müzliszelet, edzés után fehérjeturmix + kollagén, és egy szendvics sonkával, zöldségekkel.
Az ebédem 1 egész csirkecomb lesz saját zsírjában sütve, céklával, bulgurral.
Uzsonna: 1 csomag light mozzarella paradicsommal
Vacsora: 3 tojás abonettel.
26N 178 cm, 88 kg.
#12 köszönöm, ez nagyon jól esett!
(#9)
Köszi a válaszokat! Én amikor nem fogyóztam, akkor egyáltalán nem ettem rendszeresen. Délelőtt vagy nem ettem, vagy pedig valamilyen egészséges reggelit ettem pl zabpehely, tojás. Ebédre bármit normál vagy nagyobb adagban. És délután elkezdődött a nassolás: édesség, chips, szendvics, főtt étel, pizza, csoki, cukor, egyszóval bármi ami volt.
Mikor elkezdtem fogyózni egészséges ételeket ettem sokkal kisebb mennyiségben, de itt gykn azt írták hogy kevés amit ettem (kb 2-3× kérdeztem meg) és hogy sok a szénhidrát.
Most úgy csinálom, hogy olyan ételeket is eszek amiket alapból ennék de nem kifejezetten diétásak pl gyümölcsleves. Alapból 2 vagy 3 merőkanállal ennék belőle, de most csak 1 merőkanállal (tudom kevés, de másodikat is ettem: 5 ek barna rizs, 3 kisebb szelet sült karaj).
Vacsira pedig törekedek arra hogy ne egyek olyat amiben szénhidrát van pl halkonzerv olajbogyóval.
Egyébként szívesebben étkeznék úgy hogy kevesebb hús és több gyümölcs, zöldség, hüvelyesek stb de úgy nagyon lassan fogytam (1 hónap alatt 2 kg), vagy pedig elrontottam valamit. Kicsit el vagyok veszve alapvetően tisztában vagyok azzal hogy miket kéne ennem, de valahogy a makrokat és a mennyiséget nem tudom eltalálni.
104 kg vagyok.
Még csak reggeliztem eddig. Kipróbáltam egy új receptet, kakaós-banános tojásrántotta. :D Elég jó lett, kicsit egy nedvesebb brownie-ra emlékeztet, 310 kcal lett nagyjából (1 közepes banánt kell összetörni villával, 8g étkakóval és 3 felvert tojással elkeverni, kisütni). A tetejét még megszórtam eritrittel, hogy édesebb legyen. Ebédre és vacsira saját készítésű lasagne lesz (2x355 kcal), uzsonnára pedig egy fél Xenia körte (200g) és egy aldis Happy Harvest csokis müzliszelet. 1316 kcal összesen.
Tegnap saját készítésű körözöttet ettem szintén saját készítésű kenyérrel, ebédre csípős-joghurtos csirkét rizzsel, uzsira egy szelet sajtot, egy banánt és egy HH müzliszeletet, vacsorára pedig fehérjeporal készült palacsintát, 2 lett túróval, 3 eritrites kakaóval töltve. Összesen 1296 kcal lett, de későn keltem. :)
Régen pedig már szinte nem is emlékszem, hogyan ettem... Azt tudom, hogy nálunk a családban a mennyiségi evés volt a cél, mindig, mindenből sokat, pukkadásig ettünk. Sőt, ha valamit már nem bírtunk megenni, akkor is ott kellett ülni felette, amíg el nem fogyott, ha már a hányás kerülgetett, akkor is. Szóval mindig sokat ettem, és leginkább "hagyományos" magyar, vidéki ételeket, mint tejfölös sertéspörkölt tésztával, rántott hús krumplipürével, paprikás krumpli, palacsintából legalább 10-12 darab (cukros kakóval vagy simán cukorral töltve), lángos jó tejfölösen, sajtosan, házi pizza, túrós sztrapacska szalonnapörccel, tejföllel (erre addig jártunk rá, amíg volt, és hát elég sok volt), stb.
Aztán egyetemi koliban sokszor ettem mirelit pizzát, mirelit rántott húst, jól megpakolt szendvicseket, ilyeneket. 105 kg voltam a "csúcson".
Kérdező használd a Kalóriabázist! Azt írod, hogy a makrókat meg a mennyiségeket nem találod el. A kalóriabázissal (és minden kaja lemérésével) tudod, hogy mekkora mennyiséget ehetsz/eszel. A makrók meg csak annyiban számítanak, hogy egyél elég fehérjét (bár egyesek szerint minden napos sportnál nem számít, hogy kevés fehérjét eszel, mert megmaradnak az izmaid). Az nem számít, hogy zsírból vagy szénhidrátból eszel többet. Ez csak ott lényeg, hogy ki kell tapasztalnod, hogy melyik laktat téged jobban. Ennyi. Csak a kalória számít.
Ha 104 kg vagy és egy hónap alatt csak 2 kg-t fogytál, ott valami nem stimmel. Úgy nem lehet számolni, hogy: "ettem 3ek rizst meg 3 szelet karajt".
1300 kcal-val én 77 kg-osan heti 1 kg-t fogytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!