Milyen mozgással kezdjem?
130 kg-ról fogynék, 25/L. Étkezés mellé milyen mozgást végezzek? Sétálni már elkezdtem, 20-50 percet szoktam naponta, attól függően, hogy mennyi időm van. Mellé vagy helyette szeretnék edzeni is.
Térdeim recsegnek és a csípőmnél is "kattog", így ezeket még nem akarom terhelni. Mellék kérdés, hogy ezek később el fognak-e múlni?!
+Az alsó szomszédom valószínűleg nem örülne, ha ugrálnék (meg én sem annyira :D), így lehetőleg olyan gyakorlatokat keresek, ahol nem kell ilyet csinálni.
Szeretnék izmot is építeni, főleg a felsőtestemre, mivel körte alkatom van.
Szia.
Tudom, hogy divat utálni őt, mint személyt, de én nagyon ajánlom a Norbi duci tréning tornákat neked, mellette kerékpározást/szobabiciklit, sétát ha megteheted úszást. Tehát ami nem terheli halálra az ízületeket, meg a szívedet, de mozgás.
Én 170 kg voltam és ezekkel kezdtem a mozgást. Most 85 kg vagyok ( még 20 kg felesleggel, de természetesen folytatom:)), emellett jó ideje gyorsgyaloglok, szobabiciklizek,erősítő edzéseket csinálok, tornázok, súlyzózom, ha az idő engedi görkorizni is járok stb:)
Én más utat ajánlanék. Előbb az étkezéssel próbálj fogyni 15-20 kg-ot, aztán már bátrabban tudsz mozogni is, izom és izületi sérülés nélkül.
Bárki bármit mond a hízás-fogyás bizony az étkezésen áll, mozgással kissé formálni tudod a tested, hogy izmosabb, tónusosabb legyen.
Most bőven elég a séta, aztán majd jöhet a kocogás.
De nem fogyókúrát csinálj, hanem életmód váltást, ellenkező esetben szépen vissza is fogod hízni.
Egyetértek az előttem válaszolókkal, a legjobb a séta, biciklizés, esetleg úszás, az ízületeid miatt ekkora súlyfelesleggel még ne csinálj semmi megerőltetőt. Nem ezek miatt fogsz a legtöbbet fogyni, csak rásegítenek és aprólékosan elkezdhetsz formába lendülni.
Ha majd megszabadultál egy nagyobb mértékű feleslegtől, elkezdhetsz az izomzatod építésével is foglalkozni.
Sok sikert :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!