Tippek a rendszeres sportoláshoz annak, aki nem szeret sportolni?
Szerintem eleinte normalis, hogy nincs meg a “pozitiv” toltet x sport/torna/futas utan.
En eleinte csak es kizarolag a fogyas miatt mentem el futni, de gyuloltem. Megis csinaltam es csinaltam. Olyan 1 honap kellett ahoz, hogy megszeressem.
Ma mar el sem tudom kepzelni az eletem a futas nelkul.
A lenyeg, hogy egy kevesbe aktiv ember szamara eleinte tuti nem lesz nagy elvezet semmilyen sport, de ra kell venned magad, es csinalnod.
Hát egy szobabicikli nem 2 forint és igazából nem hiszem, hogy azt nagyobb motivációm lenne használni. Szóval szerintem csak porosodna és max. fogasnak használnám. Emiatt nem merek beruházni egyre, mert félek csak kidobott pénz lenne.
Nem kell mennem sehova és így tulajdonképpen nem is járok sehova. A küzdősport, labdasport, tenisz pedig nem egyéni sportok.
Hogyha mindig kitűznél egy célt a sétával/futással/biciklizéssel, ahova menni akarsz? Mondjuk akkor lemész a Duna partra, kicsit nézelődsz aztán haza (csak egy példa). Esetleg ha menned kell valahova, korábban elindulsz, és tömegközlekedés helyett sétálsz? Én régebben többször csináltam ezt, Leszálltam hamarabb a villamosról, és onnan sétáltam a következő jármű megállójáig. Vagy a tőlünk távolabbi postára kellett mennem (gyalog kb 20 perc), elsétáltam, aztán kisebb kerülőúton hazafutottam. Esetleg egy távolabbi boltot néztem ki a bevásárláshoz, és elsétáltam, az is 30 perc oda vissza.
MOndjuk én már megszerettem a rendszeres youtube videós sportolást, csak kitartóan kellett csinálnom, de nekem ezek a trükkök jók voltak, hogy fittebben tartsam magam, cáltalanul sétálni és futkosni én sem szeretek.
Mindig úgy szoktam, hogy kitalálom, hogy valahova elmegyek és akkor oda kitekerek/sétálok (futni nem bírok annyit). Viszont ez is maximum egy alkalommal motivál, nagyon nincs is hová menni vagy nézelődni, egy kis semmilyen településen élek.
Nem kell mennem sehova, jelenleg akár 0-24 el sem kellene hagynom a házat, ha nem szeretném. Az esetek nagy részében egyébként tényleg nem is szoktam menni sehova, mert igazából nincsen miért.
Én se vagyok oda a mozgásért. Nem szeretem, de el kellett fogadnom, hogy szükség van rá az egészséghez. Csinálom mert muszáj és kész.
Leginkább azokkal a mozgásokkal békültem meg amiket itthon tudok csinálni, mert közben sorozatokat nézhetek neten. Pl amikor tornázok simán, vagy amikor az edzőgépeimen edzek.
Futás ? Arra rá lehet kattanni . Eleinte kis kocogás-séta felváltva ,mondjuk 5 km-es távon. A nagyrésze séta lesz,ilyenkor még nem túl élvezetes,de ha kibekkelsz pár hetet utána nagyon jó érzést ad a hosszútávfutás. Az első 2-3 km nálam is szenvedős a mai napig ,amíg be nem melegszem ,utána viszont jön a katarzis 5-6 km után . De elmondható ,hogy minden sporttal ez van,amíg nem válik szokássá addig nyögvenyelős ,utána elkezdi élvezni az ember,mert kikapcsol .
Csináld azt ,hogy kitűzöl mindjuk egy 6 hetes időintervallumot,addig ha a fene fenét eszik is meg kell csinálnod . Utána nem lesz ilyen gondod már ,hogy nincs kedved ,nem jó érzés stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!